HBO-programma
NVAO geaccrediteerd
Met code: NCOI15
Ieder kind is uniek. Vind je het als leraar of leerkracht een uitdaging om ieder kind vanuit zijn of haar unieke situatie toch naar hetzelfde einddoel en -niveau te begeleiden? Dan leer je in dit praktijkgerichte programma hoe je kinderen die extra aandacht nodig hebben succesvol begeleidt in hun ontwikkeling. Leerlingen met gedragsstoornissen of leerbeperkingen vormen een bijzondere categorie in het onderwijs. De problematiek die deze leerlingen vertonen, kost de leerkrachten vaak heel wat hoofdbrekens. Sommige kinderen zullen bijvoorbeeld last hebben van een motorische stoornis waardoor zij minder kunnen. Hoe ga je om met deze kinderen? Geef je gewoon op normale wijze les of pas je je aanpak aan? En hoe kun je kinderen met bijvoorbeeld ADHD de juiste aandacht geven, waardoor ze zich toch kunnen concentreren op de lesstof? Dit inspirerende HBO-programma biedt je de antwoorden. Daarnaast krijg je inzicht in het gedrag van kinderen en leer je dit beter begrijpen. Na afronding van dit programma ben je in staat vanuit je rol een belangrijke bijdrage te leveren aan de toekomst van je leerlingen.
Ben je (aankomend) leraar of leerkracht? Of werk je met leerlingen met een leerbeperking en wil je hun onderwijs beter inrichten? Dan is dit programma ideaal voor jou. Ook wanneer je verantwoordelijk bent voor zorgverbreding en samenwerkingsverbanden binnen scholen is dit programma bijzonder interessant.
Het programma wordt verzorgd door ervaren topdocenten uit de praktijk. Zij delen hun kennis over de meest recente ontwikkelingen op het gebied van gedragsproblemen en leerbeperkingen. Je leert onder andere de beweegredenen van bepaald gedrag kennen en doet kennis op over autismespectrumstoornissen. Daarnaast reiken de docenten je handvatten aan om met dyslexie om te gaan en ga je aan de slag met methoden om hoogbegaafde kinderen te ondersteunen.
Aan de hand van praktijkgerichte opdrachten en cases maken de docenten de theorie voor jou direct toepasbaar in de praktijk. Ook kun je tijdens het programma gebruikmaken van de meest actuele literatuur en onze moderne online leeromgeving. Hier vind je alle relevante informatie rondom je studie.
De praktijkopdrachten zijn gericht op het toepassen van kennis en vaardigheden in de onderwijspraktijk. Indien je niet werkzaam bent in het onderwijs, is het nodig om een onderwijsinstelling in je omgeving te benaderen, zodat je een geschikte praktijksituatie hebt waarin je de praktijkopdrachten kunt uitvoeren.
Dit programma wordt op HBO-niveau verzorgd. Voor dit programma gelden geen specifieke vooropleidingseisen.
Je studiebelasting is ongeveer 5-7 uur per bijeenkomst.
Betaal je het programma zelf? Dan kun je gebruikmaken van het levenlanglerenkrediet, een aantrekkelijke studiefinanciering voor volwassenen. Daarmee kan iedereen de opleidingskosten grotendeels door de overheid laten financieren. Kijk op levenlanglerenkrediet (LLLK) voor meer informatie of neem contact op met onze studieadviseurs.
Volg deze opleiding via een studievorm die bij jou past:
Bekijk de Opleidingsvarianten voor meer informatie.
De volgende modules en onderwerpen komen aan bod:
(8 bijeenkomsten)
(8 bijeenkomsten)
Je rondt beide modules af met een praktijkgerichte opdracht. Heb je voor beide onderdelen een voldoende beoordeling behaald? Dan ontvang je het diploma ‘HBO Programma Passend Onderwijs en Zorgverbreding’ van NCOI. Indien je eventueel verder wilt studeren en je voldoet aan de toelatingsvoorwaarden voor Bachelor, dan ontvang je mogelijk vrijstelling voor de gelijke onderdelen uit de HBO Bacheloropleiding.
Wil je meer weten over de opbouw van onze opleidingen? Zie dan opbouw HBO.
Betaal je je opleiding zelf? Voor veel van onze opleidingen kun je gebruikmaken van interessante financiële voordelen. Welke mogelijkheden er zijn, lees je terug in onze subsidiebrochure.
Veel werkgevers willen graag investeren in de ontwikkeling van hun medewerkers en beschikken over een jaarlijks opleidingsbudget om opleidingen voor werknemers te bekostigen. Heeft jouw organisatie een opleidingsbudget waar je gebruik van kunt maken? Vraag het na bij de HR-afdeling of je leidinggevende, want dit kan veel voordeel opleveren.