Ben je geïnteresseerd in werktuigbouwkunde, machinebouw en aandrijf- en installatietechniek? Wil je hier snel inzicht in, zonder dat je een werktuigbouwkundige of technische achtergrond hebt? Kies dan voor deze opleiding. Je ontwikkelt direct toepasbare praktische kennis van werktuigbouwkunde. Na afloop heb je inzicht in mechanica, aandrijftechniek, installatietechniek en de toepassingen ervan in de praktijk. Deze basisopleiding is een goede voorbereiding op een vervolgopleiding bij NCOI in het inspirerende vakgebied werktuigbouwkunde.
Doelgroep
Je wilt brede en praktisch toepasbare basiskennis verwerven van werktuigbouwkunde. Je kunt vanuit verschillende achtergronden instromen. Je werkt bijvoorbeeld in de industrie, bij de overheid, in de bouw of in de (proces)automatisering.
Doel en opzet Basis Werktuigbouw
Na afloop van deze praktijkgerichte opleiding beschik je over de meest fundamentele en uiterst actuele kennis van werktuigbouwkunde. Zo ga je in op werktuigbouwkundige begrippen en krijg je inzicht in mechanica, aandrijftechniek, installatietechniek en machinebouw. In veel technische omgevingen kom je direct met deze onderwerpen in aanraking. Daarom wordt in de studiebijeenkomsten de theorie steeds gekoppeld aan concrete en zeer herkenbare praktijkopdrachten, waarmee je zelf actief aan de slag gaat. Zo kun je wat je in de bijeenkomsten leert meteen toepassen in je eigen werkomgeving. Dat maakt het leren leuk en motiverend. Je leert zaken waar je veel aan hebt. Je ervaren docent begeleidt je hierbij persoonlijk. Daarnaast krijg je ondersteuning via e-Connect.
Vooropleiding
Er zijn geen specifieke vooropleidingseisen voor dit programma. Het programma wordt verzorgd op MBO-niveau.
Voorbereiding en studiebelasting
Ongeveer 3-5 uur per bijeenkomst.
Kies je eigen studievorm
Volg deze opleiding via een studievorm die bij jou past:
- Klassikaal, op een locatie naar keuze met medestudenten. Onze vele leslocaties zijn verspreid door het hele land. Zijn er voor jouw voorkeurslocatie onvoldoende aanmeldingen? Dan bieden wij jou een alternatieve locatie.
- Via e-learning, studeren op afstand en toegang tot een digitale leeromgeving. Behoefte aan flexibiliteit? Je bepaalt zelf waar en wanneer je studeert. Stel online vragen aan je docent en medestudenten.
- In een virtual classroom, een combinatie van thuisstudie en klassikaal. Je volgt online lessen op vaste tijdstippen, samen met andere studenten en onder begeleiding van een docent.
Bekijk de Opleidingsvarianten voor meer informatie.