HBO-programma
NVAO geaccrediteerd
Met code: NCOI15
Ben je geïnteresseerd in de wisselwerking tussen IT en bedrijfsprocessen? Wil je inzicht in IT-ontwikkelingen en de mogelijkheden hiervan om bedrijfsdoelstellingen te halen en de concurrentievoorsprong te behouden? Kortom, wil je je ontwikkelen op het gebied van bedrijfskundige informatica? Dan is dit programma geschikt voor jou. Tijdens dit praktijkgerichte programma ontwikkel je inzicht in de aspecten van IT en management binnen organisaties. Zo ga je in op de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van informatievoorziening en kun je de vraag vanuit de organisatie concreet vertalen naar IT-oplossingen. Dit programma biedt je uitstekende vooruitzichten voor je verdere loopbaan. Je kunt dit programma mogelijk inbrengen als vrijstelling in de NVAO-geaccrediteerde HBO Bacheloropleiding Business IT & Management van Hogeschool NCOI.
Het programma Kort HBO Business IT & Management maakt deel uit van de volledige HBO Bachelor Business IT & Management. Wil je verder studeren en voldoe je aan de toelatingsvoorwaarden voor Bachelor? Dan ontvang je mogelijk vrijstelling voor de gelijkwaardige onderdelen uit de Bacheloropleiding.
Met een aanvullende opdracht kun je met dit HBO-programma meteen het officiële Propedeusegetuigschrift behalen. Ook hiervoor dien je toelaatbaar te zijn tot de Bachelor. Als je in aanmerking wilt komen voor deze mogelijkheid, kruis dan Propedeuse aan bij je aanmelding.
Je wilt je op HBO-niveau verder ontwikkelen op het gebied van bedrijfskundige informatica. Dit programma bereidt je voor op de rol als informatiemanager, businessconsultant, informatiearchitect, informatieanalist of projectleider IT. Het programma wordt verzorgd op HBO-niveau.
Je ontwikkelt brede kennis van de talrijke facetten waarmee je als IT’er te maken hebt. Ervaren en deskundige docenten nemen je mee in de meest recente ontwikkelingen op het gebied van IT en management. Je gaat concreet aan de slag met opdrachten op het gebied van business datamanagement, projectmanagement, business information management en procesmanagement.
Al snel ontwikkel je de nodige praktisch toepasbare kennis op HBO-niveau. Tijdens de bijeenkomsten werk je aan cases en opdrachten, waarbij de theorie voortdurend in verband wordt gebracht met de dagelijkse praktijk. Wij maken altijd gebruik van actuele literatuur. Tijdens het programma heb je toegang tot onze online leeromgeving.
Dit programma wordt op HBO-niveau verzorgd. Voor dit programma gelden geen specifieke vooropleidingseisen.
Je studiebelasting is ongeveer 5-7 uur per bijeenkomst.
Betaal je het programma zelf? Dan kun je gebruikmaken van het levenlanglerenkrediet, een aantrekkelijke studiefinanciering voor volwassenen. Daarmee kan iedereen de opleidingskosten grotendeels door de overheid laten financieren. Kijk op levenlanglerenkrediet (LLLK) voor meer informatie of neem contact op met onze studieadviseurs.
Volg deze opleiding via een studievorm die bij jou past:
Bekijk de Opleidingsvarianten voor meer informatie.
De volgende onderwerpen komen aan bod:
(6 bijeenkomsten)
(6 bijeenkomsten)
(6 bijeenkomsten)
(6 bijeenkomsten)
(4 bijeenkomsten)
(4 bijeenkomsten)
(2 bijeenkomsten van 3 uur)
Je rondt dit programma af met een praktische eindopdracht.
De module Business information management sluit je af met een digitaal examen. De overige modules rond je af met een praktijkgerichte opdracht. Bovendien werk je aan een eindopdracht. Indien je alle modules en de eindopdracht afsluit met een voldoende, ontvang je het diploma ‘Kort HBO Business IT & Management’ van NCOI.
Wil je meer weten over de opbouw van onze opleidingen? Zie dan opbouw HBO.
Betaal je je opleiding zelf? Voor veel van onze opleidingen kun je gebruikmaken van interessante financiële voordelen. Welke mogelijkheden er zijn, lees je terug in onze subsidiebrochure.
Veel werkgevers willen graag investeren in de ontwikkeling van hun medewerkers en beschikken over een jaarlijks opleidingsbudget om opleidingen voor werknemers te bekostigen. Heeft jouw organisatie een opleidingsbudget waar je gebruik van kunt maken? Vraag het na bij de HR-afdeling of je leidinggevende, want dit kan veel voordeel opleveren.