NCOI Opleidingen, de grootste opleider van werkend Nederland
Mediation is een effectieve manier om bij conflicten en zakelijke geschillen tot een oplossing te komen. Een mediator bemiddelt hierbij in een gesprek tussen beide partijen om samen tot een oplossing te komen. Wil je succesvol leren bemiddelen in zakelijke conflicten? Volg dan een opleiding Mediation bij NCOI.
Conflicten en zakelijke geschillen kunnen met mediation worden opgelost door middel van een bemiddelingsproces. Een mediator bemiddelt hierin bij het gesprek tussen de conflictpartijen en probeert tot een oplossing te komen. Zo kan een eventuele gang naar de rechtbank voorkomen worden, wat een hoop tijd en geld bespaart. Het doel van mediation is een onafhankelijke en onpartijdige oplossing. Mediation kan voor verschillende conflicten en geschillen worden ingezet, zoals een echtscheiding, burenruzie of bij conflicten op het werk.
De focus van een mediator ligt op het bemiddelen tussen conflictpartijen. Je voert gesprekken met beide partijen en creëert wederzijds begrip voor elkaars belangen. Communicatie is vaak een groot probleem bij conflicten. Door emoties en slepende conflicten zijn de partijen vaak het overzicht kwijt en lukt het niet om onderling tot een oplossing te komen. Je kunt als mediator de feiten, argumenten en standpunten overzichtelijk in kaart brengen en mogelijke oplossingen aandragen. Daardoor is een juridische procedure niet nodig en houden beide partijen zelf de regie over het conflict.
Bij NCOI kun je mediation-opleidingen op verschillende niveaus volgen. Of je nu al werkzaam bent als mediator en jouw kennis verder wilt uitbreiden, of dat je de ambitie hebt om dit te gaan doen. Met het HBO Programma Conflictbemiddeling en Mediation ontwikkel je in drie maanden alle kennis en vaardigheden om professioneel en succesvol te bemiddelen. Je gaat aan de slag met diverse mediationtechnieken, ontwikkelt je communicatievaardigheden en verdiept je in rechtssociologie. Ben je op zoek naar een breder programma waarmee je je kunt registreren bij de Mediatorsfederatie Nederland (MfN)? Kies dan voor de 1-jarige Leergang Mediation (MFN).
Leergang Mediation (MfN)
De Leergang Mediation (MfN) is interessant voor HR-professionals, (juridisch) adviseurs, vertrouwenspersonen of mensen die op een andere manier een bemiddelende rol in conflictsituaties hebben. Tijdens deze inspirerende leergang maak je kennis met alle fases van een mediationproces. Je verdiept je in de psychologie van conflicten en kijkt naar de juridische aspecten van mediation. Je ontwikkelt vaardigheden om mensen te motiveren in gesprek te gaan en hoe je op een juiste manier communiceert bij conflicten. De leergang bij NCOI is een uitstekende voorbereiding op de kennistoets en de vaardighedentoets van de MfN. Dit zijn zeer belangrijke toetsen om geregistreerd te worden als MfN-registermediator.
HBO Programma Conflictbemiddeling en Mediation
Tijdens het HBO Programma Conflictbemiddeling en Mediation volg je een kort programma om inzicht en praktische vaardigheden te ontwikkelen die je kunt inzetten bij het bemiddelen tussen conflicten. Mediation kan op verschillende manieren worden ingezet en wordt steeds belangrijker. In deze module leer je hoe je kunt bemiddelen bij onder andere echtscheidingen, omgevingsrecht, arbeidsgeschillen of zelfs politieke geschillen. Met de juiste gespreks- en bemiddelingstechnieken kun je het gesprek tussen twee partijen leiden om zo het conflict op te lossen.
Een Mediation opleiding naast je baan volgen? Bij NCOI kan het! Dat komt door onze unieke onderwijsmethode. Dankzij onze maximale flexibiliteit, praktijkgerichte lesstof, ervaren docenten en leslocaties door heel Nederland is er altijd wel een studievorm die aansluit op jouw wensen en behoeften. Alle leerstof is zo ontwikkeld dat je het geleerde direct kunt toepassen in je eigen praktijk. Zo zie je snel resultaten en leer je zo efficiënt mogelijk.
Meer weten? Lees hier alles over onze unieke onderwijsmethode.
Door communicatie op afstand is het soms lastig elkaar goed te begrijpen. Hierdoor kunnen conflicten op de werkvloer ontstaan. Een werk conflict is niet goed voor je (mentale) gezondheid, je werkgeluk en de kwaliteit van je werk. Daarom geven we 9 tips om een digitaal conflict op te lossen.
Wil je je kennis verbreden, verdiepen of ga je toch voor een carrièreswitch? Kom er achter waar jij voldoening uithaalt en bepaal zelf de volgende stap: Ga voor wat je echt wilt met onze vijf tips.