01-09-2025, E-learning
E-learning, Inschrijven
22-09-2025, Amsterdam
Avond, Inschrijven
HBO-programma
NVAO geaccrediteerd
12 maanden
Na een succesvolle afronding van dit HBO Programma Verslavingszorg beschik je over een stevige basis voor jouw werkzaamheden in de verslavingszorg. Daarnaast kun je doorstromen naar de volledige HBO Bachelor Social Work profiel Zorg. Je ontvangt mogelijk vrijstelling voor de gelijke module in deze Bachelor.
Herken je jezelf in deze beschrijving en kun je niet wachten om mensen met een verslaving een helpende hand te bieden? Dan is deze opleiding in verslavingszorg voor jou!
Tijdens de opleiding pas je de theorie toe in werksituaties door middel van praktijkgerichte opdrachten. Jouw docent is zelf als professional actief in de praktijk. Zo oefen je direct met de geleerde stof.
Dit programma wordt op HBO-niveau verzorgd. Voor dit programma gelden geen specifieke vooropleidingseisen.
Je studiebelasting is ongeveer 5-7 uur per bijeenkomst.
Betaal je het programma zelf? Dan kun je gebruikmaken van het levenlanglerenkrediet, een aantrekkelijke studiefinanciering voor volwassenen. Daarmee kan iedereen de opleidingskosten grotendeels door de overheid laten financieren. Kijk op levenlanglerenkrediet (LLLK) voor meer informatie of neem contact op met onze studieadviseurs.
Volg het HBO Programma Verslavingszorg via een studievorm die bij jou past:
Bekijk de Opleidingsvarianten voor meer informatie.
De volgende onderwerpen komen aan bod:
(8 bijeenkomsten)
(8 bijeenkomsten)
Je rondt het onderdeel Verslavingszorg en hulpverlening af met een praktijkgerichte opdracht. Het onderdeel Verslavingskunde in de praktijk sluit je af met een digitaal examen. Behaal je voor beide onderdelen een voldoende, dan ontvang je het diploma ‘HBO Programma Verslavingszorg’ van NCOI.
Wil je meer weten over de opbouw van onze opleidingen? Zie dan opbouw HBO.
Betaal je je opleiding zelf? Voor veel van onze opleidingen kun je gebruikmaken van interessante financiële voordelen. Welke mogelijkheden er zijn, lees je terug in onze subsidiebrochure.
Veel werkgevers willen graag investeren in de ontwikkeling van hun medewerkers en beschikken over een jaarlijks opleidingsbudget om opleidingen voor werknemers te bekostigen. Heeft jouw organisatie een opleidingsbudget waar je gebruik van kunt maken? Vraag het na bij de HR-afdeling of je leidinggevende, want dit kan veel voordeel opleveren.