Je wilt je ontwikkelen tot gecertificeerd (kandidaat) makelaar of taxateur? Een stevige basis hiervoor is inzicht in financiën, fiscaliteiten en taxaties. Hiermee kun je risico’s bij vastgoedtransacties en in vastgoedbeleid beter inschatten en beperken. Met deze opleiding heb je meer grip op waarde en waardeontwikkeling en zet je een stap richting erkend makelaar of taxateur.
Doelgroep
Je wilt op erkend niveau als makelaar of taxateur aan de slag. Je bent aankomend makelaar of taxateur of werkzaam bij een projectontwikkelaar, bouwbedrijf, gemeente, verzekeringsmaatschappij of hypotheekadviseur of bank.
Om als erkend makelaar of taxateur aan de slag te gaan is het diploma Basistheorie Vastgoeddeskundige van SVMNIVO verplicht. Dat diploma bestaat uit 5 certificaten. Je kiest voor dit losse onderdeel van het basisdiploma van SVMNIVO, omdat je flexibiliteit belangrijk vindt.
Doel en opzet Basistheorie Vastgoeddeskundige - Financiën en Fiscaliteiten
Aan de hand van deze module bereiden wij je voor op de examens van SVMNIVO voor de onderdelen Financiën en Fiscaliteiten van Basistheorie Vastgoeddeskundige. Je krijgt inzicht in financiële analyses, kosten, fiscaliteiten en taxaties. Je wordt begeleid door docenten die veel ervaring in de vastgoedsector hebben. Zij zorgen ervoor dat je je nieuwe kennis en inzicht ook direct in de praktijk kunt gebruiken.
Het studiemateriaal is actueel en sluit goed aan op de exameneisen. Alles wat je nodig hebt voor je studie, vind je in onze moderne online leeromgeving. Je vindt hier lesvoorbereidingen, opdrachten en aanvullende informatie. Ook kun je communiceren met je medestudenten en docent.
Vooropleiding
Dit programma wordt verzorgd op HBO-niveau. Er wordt uitgegaan van ten minste HAVO- of MBO 4-niveau. Relevante werkervaring kan een lagere opleiding compenseren. Je hoeft dan ook niet aan specifieke vooropleidingseisen te voldoen.
Voorbereiding en studiebelasting
Ongeveer 8-10 uur per bijeenkomst.
Kies je eigen studievorm
Volg deze opleiding via een studievorm die bij jou past:
- Klassikaal, op een locatie naar keuze met medestudenten. Onze vele leslocaties zijn verspreid door het hele land. Zijn er voor jouw voorkeurslocatie onvoldoende aanmeldingen? Dan bieden wij jou een alternatieve locatie.
- Via e-learning, studeren op afstand en toegang tot een digitale leeromgeving. Behoefte aan flexibiliteit? Je bepaalt zelf waar en wanneer je studeert. Stel online vragen aan je docent en medestudenten.
- In een virtual classroom, een combinatie van thuisstudie en klassikaal. Je volgt online lessen op vaste tijdstippen, samen met andere studenten en onder begeleiding van een docent.
Bekijk de Opleidingsvarianten voor meer informatie.