NVAO geaccrediteerd
Met code: NCOI15
Na succesvolle afronding van de HBO Associate degree Pedagogisch Educatief Professional kun je onder andere de volgende functies vervullen:
Je kunt aan de slag in de kinderopvang, in de voor- en vroegschoolse educatie (vve), bij het Integraal Kind Centrum (IKC), in het basis- of voortgezet onderwijs, het speciaal onderwijs (SO), het speciaal basisonderwijs (SBO) of in een andere omgeving waar het leren en ontwikkelen van kinderen en/of jongeren centraal staat.
Om deel te nemen aan deze opleiding dien je te beschikken over een diploma MBO niveau 4, HAVO of VWO. Heb je géén van deze diploma’s en ben je 21 jaar of ouder? Maak dan gebruik van de 21+-regeling. Bekijk de volledige regeling voor meer informatie.
Een werk- of stageplek van minimaal 16 uur per week is vanaf het begin van de opleiding vereist.
In het kader van de toelating wordt beoordeeld of de studenten (al) voldoen aan de taal-eis. Een student voldoet aan de taal-eis als het taalniveau Nederlands op 3F-niveau of hoger ligt voor de mondelinge taalvaardigheid en lezen (voor de vier deelvaardigheden spreken, gesprekken voeren, luisteren en lezen, heeft de student gemiddeld een 5,5 of hoger behaald én voor elke deelvaardigheid afzonderlijk minimaal een 5,0) of het taalniveau Nederlands ligt op B2-niveau of hoger voor de deelvaardigheden gesprekken voeren, luisteren, spreken en lezen.
NCOI biedt studenten die niet voldoen aan de taal-eis de mogelijkheid om tijdens de opleiding een servicemodule te volgen die wordt afgerond met (digitale en mondelinge) examens op het gebied van spreken, gesprekken voeren, luisteren en lezen. Hiermee kan de student aan de taal-eis voldoen.
Volg de HBO Associate degree Pedagogisch Educatief Professional via een studievorm die bij jou past:
Bekijk de Opleidingsvarianten voor meer informatie.
Betaal je het programma zelf? Dan kun je gebruikmaken van het levenlanglerenkrediet, een aantrekkelijke studiefinanciering voor volwassenen. Daarmee kan iedereen de opleidingskosten grotendeels door de overheid laten financieren. Kijk op voor meer informatie of neem contact op met onze studieadviseurs.
Volg deze opleiding via een studievorm die bij jou past:
Bekijk de voor meer informatie.
De Associate degree bestaat uit 120 EC (studiepunten). Het programma is opgedeeld in 2 fases. In elke fase behaal je 60 EC.
In fase 1 richt je je op communicatie en observatie binnen een kinderopvang, het onderwijs en/of zorg en welzijn. Je verdiept je in interprofessioneel samenwerken binnen dit terrein en je besteedt daarbij aandacht aan maatschappelijke ontwikkelingen, zodat je weet wat er speelt. Tijdens de module Ontwikkelings- en kinderpsychologie leer je onder andere de fysieke en cognitieve ontwikkeling van een kind in kaart te brengen. Vervolgens leer je door middel van signaleren en observeren kinderen en/of jongeren te ondersteunen met het oog op hun ontwikkeling. Deze ondersteuning bestaat deels uit het toepassen van spel en beweging. Vanuit een veilig pedagogisch klimaat leer je kinderen te stimuleren en motiveren.
Fase 2 is een verdiepende fase. Je breidt je kennis over interprofessioneel samenwerken uit, zodat je zowel binnen als buiten je organisatie vanuit teamverband kunt bijdragen aan de ontwikkeling van kinderen en jongeren. Daarnaast ga je dieper in op de verschillende coachingsmodellen en -technieken en leer je om te gaan met dilemma’s binnen de pedagogiek. Je versterkt je vaardigheden in begeleiden, bijvoorbeeld door aandacht te schenken aan groepsdynamiek en door hierin uitdagingen bij kinderen te signaleren. Fase 2 is ook de afstudeerfase. Je sluit deze af met een praktische afstudeeropdracht.
Tijdens de opleiding pas je de theorie toe in werksituaties door middel van stage en praktijkgerichte opdrachten. Zo oefen je direct met de geleerde stof. Combineer je stage met je huidige baan. Heb je geen passende baan? Wij helpen je in de zoektocht naar een passende stageplek.
Na een succesvolle afronding ontvang je het officiële Ad-getuigschrift ‘HBO Associate degree Pedagogisch Educatief Professional’ van Hogeschool NCOI.
Betaal je je opleiding zelf? Voor veel van onze opleidingen kun je gebruikmaken van interessante financiële voordelen. Welke mogelijkheden er zijn, lees je terug in onze subsidiebrochure.
Veel werkgevers willen graag investeren in de ontwikkeling van hun medewerkers en beschikken over een jaarlijks opleidingsbudget om opleidingen voor werknemers te bekostigen. Heeft jouw organisatie een opleidingsbudget waar je gebruik van kunt maken? Vraag het na bij de HR-afdeling of je leidinggevende, want dit kan veel voordeel opleveren.