HBO Bacheloropleiding
NVAO geaccrediteerd
48 maanden
Na succesvolle afronding van deze HBO Bachelor Elektrotechniek kun je onder andere de volgende functies vervullen:
Herken jij jezelf in bovenstaande eigenschappen? Schrijf je dan in voor de HBO Bachelor Elektrotechniek.
Beschik je over een diploma MBO-niveau 4, HAVO of VWO? Dan kun je direct starten met deze HBO Bacheloropleiding. Heb je géén van deze diploma’s en ben je 21 jaar of ouder? Maak dan gebruik van de 21+ regeling. Bekijk Hogeschool NCOI voor meer informatie.
Stem jouw leerroute volledig af op jouw kennis en ervaring met HBO OP MAAT. Kun je vooraf aantonen dat je de kennis, inzichten en vaardigheden uit een of meer modules al beheerst? Dan hoef je die niet opnieuw te volgen. Met HBO OP MAAT volg je de opleiding op een manier die bij jou past.
Betaal je het programma zelf? Dan kun je gebruikmaken van het levenlanglerenkrediet, een aantrekkelijke studiefinanciering voor volwassenen. Daarmee kan iedereen de opleidingskosten grotendeels door de overheid laten financieren. Kijk op levenlanglerenkrediet (LLLK) voor meer informatie of neem contact op met onze studieadviseurs.
Volg deze opleiding via een studievorm die bij jou past:
Bekijk de Opleidingsvarianten voor meer informatie.
De Bacheloropleiding bestaat uit 240 EC (studiepunten). Het programma is opgedeeld in 3 fases en een afstudeerfase. In elke fase behaal je 60 EC. Elke fase bestaat uit modules waarin steeds een onderwerp centraal staat.
In deze fase verdiep je je in analoge en digitale techniek en kijk je naar ontwikkelingen en de toepassingen ervan. Verder ga je in op het actuele thema energietechniek. Ook worden diverse onderwerpen uit de telecommunicatie behandeld. Deze fase rond je af met moduleopdrachten en schriftelijke examens.
In de tweede fase specialiseer je je in mechatronica, energievoorziening of projectmanagement. Dit zijn zeer relevante onderwerpen, waarmee je een mooie extra dimensie aan je studie toevoegt. Verder ga je in deze fase in op regeltechniek, systeembeheersing, productietechnologie, procesinrichting en requirementsanalyse. Je weet wat stakeholders en gebruikers willen en hoe je dat realiseert. Deze fase rond je af met moduleopdrachten
In deze fase verdiep je je verder in energietechniek, waarbij de opwekking en opslag van duurzame energie centraal staat. Daarnaast ga je diep in op industriële automatisering en de toepassing ervan in bedrijfsprocessen. Je gaat ook aan de slag met praktische vaardigheden die je nodig hebt als elektrotechnicus, zoals projectmanagement en analyseren. Deze fase rond je af met moduleopdrachten en een mondeling examen.
In de laatste fase verzamel je alles wat je geleerd hebt in je portfolio. Daarnaast werk je aan een praktische afstudeeropdracht, waarmee je je opleiding afrondt. Je afstudeeropdracht bestaat uit een onderbouwd advies dat gebruikelijk is binnen je beroepspraktijk. Je toont in deze fase aan op HBO Bachelorniveau te functioneren.
Tijdens de opleiding pas je de theorie toe in werksituaties door middel van stage en praktijkgerichte opdrachten. Zo oefen je direct met de geleerde stof. Combineer je stage met je huidige baan. Heb je geen passende baan? Wij helpen je in de zoektocht naar een passende stageplek.
Betaal je je opleiding zelf? Voor veel van onze opleidingen kun je gebruikmaken van interessante financiële voordelen. Welke mogelijkheden er zijn, lees je terug in onze subsidiebrochure.
Veel werkgevers willen graag investeren in de ontwikkeling van hun medewerkers en beschikken over een jaarlijks opleidingsbudget om opleidingen voor werknemers te bekostigen. Heeft jouw organisatie een opleidingsbudget waar je gebruik van kunt maken? Vraag het na bij de HR-afdeling of je leidinggevende, want dit kan veel voordeel opleveren.