Wat leer je tijdens de MBO Werkvoorbereider Installaties niveau 4?
- Klantwensen vertalen naar een technisch product
- Alle aspecten van installatietechniek en projectmatig werken
- Organiseren, calculeren en veilig werken
Jouw toekomstige baan
Na succesvolle afronding van de erkende MBO Werkvoorbereider Installaties niveau 4 ben je klaar om aan het werk te gaan als werkvoorbereider. Je bent in staat te werken bij een bedrijf dat technische producten bij de klant installeert. Zoals:
- Technische bedrijven
- Aannemersbedrijven
- Installatiebedrijven
- Ingenieursbureaus
- Architectenbureaus
Is dit dé opleiding voor jou?
- Goede samenwerking is voor jou de sleutel tot succes
- Je hebt technisch inzicht en interesse in de bouw
- Je bent in staat goed te plannen, organiseren en coördineren
Heb je de ambitie om te werken bij productie- of installatiebedrijven? Volg dan deze MBO-opleiding Werkvoorbereider Installaties niveau 4.
Toelatingsvoorwaarden
Heb je een diploma MBO-niveau 2, een diploma VMBO (kader, gemengd of theoretische leerweg) of een overgangsbewijs HAVO of VWO naar het vierde leerjaar? Dan kun je direct deelnemen aan deze opleiding.
Heb je niet de juiste vooropleiding maar wel een dosis motivatie en werkervaring? Dan kun je een toelatingstoets maken. Bij goed resultaat word je alsnog toegelaten tot de opleiding. Tijdens je intake bespreek je de mogelijkheden hiervan.
Voorbereiding en studiebelasting
Ongeveer 3-5 uur per bijeenkomst.
Een MBO-studie volgen bij NCOI
Werkplekleren
In deze opleiding staat praktijkgericht leren en de combinatie tussen werk en privé centraal. Je past jouw opgedane kennis direct toe in de praktijk op je eigen werkplek of stagebedrijf. We noemen dit ook wel de beroepspraktijkvorming (BPV). Veel studenten kunnen stage lopen op hun eigen werkplek. Als jouw werkplek een erkend leerbedrijf is, kun jij je huidige werkplek ook als stageplaats voordragen. Je hoeft dan geen aanvullende stage te lopen. Twijfel je of jouw werkplek geschikt is? Check het op www.s-bb.nl of neem contact op met een van onze studieadviseurs via +31 – 35 6 400 411.
Heb je op dit moment geen geschikte werkplek? Dan loop je stage bij een bedrijf dat je zelf zoekt. Het Stage Instituut kan je daarbij mogelijk helpen.
Begeleiding
Gedurende je hele opleiding word je begeleid. Dat begint al vooraf aan de opleiding, waarbij je telefonisch wordt geïnformeerd over de belangrijkste studie-informatie. Denk hierbij aan de geschiktheid van je werkplek of stage en de keuzedelen die je kunt volgen. Tijdens de opleiding heb je contact met jouw studiebegeleider. Voor je werkplekleren of stage heb je contact met een BPV-begeleider vanuit NCOI en een leermeester vanuit het stagebedrijf. Dit is vaak een leidinggevende of ervaren collega. Hij of zij helpt je de praktijkopdrachten uit te voeren. Hoe je werkplekleren/stage, begeleiding en examinering verder werken ontdek je ook tijdens het begeleidingsprogramma wat je tijdens je opleiding volgt.
Keuzedelen
Wat zijn keuzedelen? Naast de modules die je tijdens de opleiding volgt heb je ook keuzedelen. Met een keuzedeel geef je een eigen invulling aan je opleiding. Je kunt je kennis en vaardigheden met deze keuzedelen verdiepen of verbreden. Jij kiest afhankelijk van de opleiding 2 of 3 keuzedelen die je interessant lijken. Een keuzedeel is een verplicht onderdeel tijdens jouw opleiding. De keuzedelen vind je na jouw inschrijving terug op je persoonlijke e-Connectpagina.
Kies je eigen studievorm
Volg deze opleiding via een studievorm die bij jou past:
- Klassikaal, op een locatie naar keuze met medestudenten. Onze vele leslocaties zijn verspreid door het hele land. Zijn er voor jouw voorkeurslocatie onvoldoende aanmeldingen? Dan bieden wij jou een alternatieve locatie.
- Via e-learning, studeren op afstand en toegang tot een digitale leeromgeving. Behoefte aan flexibiliteit? Je bepaalt zelf waar en wanneer je studeert. Stel online vragen aan je docent en medestudenten.
- In een virtual classroom, een combinatie van thuisstudie en klassikaal. Je volgt online lessen op vaste tijdstippen, samen met andere studenten en onder begeleiding van een docent.
Bekijk de Opleidingsvarianten voor meer informatie.