Je bent elke dag bezig met veiligheidsvraagstukken. Je kijkt ernaar door een veiligheidskundige bril, maar zou meer willen weten over de langdurige impact van de risico's die je onderzoekt. Tijdens deze opleiding specialiseer je je verder in arbeidsveiligheid door bekend te raken met langdurige risico’s. Je leert blootstellingsbronnen als trillingen, geluid en klimaat te meten, zodat je de juiste beheersmaatregelen kunt doorvoeren in je organisatie. Zo stimuleer je de veiligheid en gezondheid van je werknemers en behaal je na een ongewenst voorval alsnog de gestelde doelstellingen.
Doelgroep
Je bent hoger veiligheidskundige, maar wilt naast risico's met directe impact meer weten van risico's met langetermijngevolgen. Je wilt je verder verdiepen in het herkennen, evalueren en beheersen van gevaren en risico’s bij chemische, biologische en fysische (geluid, trillingen, klimaat enzovoort) aspecten en fysieke belasting. Je vindt het leuk om je kennis toe te passen op de vaak complexe materie op de werkvloer waarbij de focus ligt op de organisatie als geheel.
Doel en opzet Arbeidshygiëne voor Veiligheidskundigen
Na afloop van deze praktijkgerichte opleiding beschik je over fundamentele kennis over arbeidshygiëne. Zo ga je in op arbeidshygiëne en krijg je inzicht in langdurige risico’s. Je wordt begeleid door docenten met veel werkervaring. Zij kennen het vakgebied erg goed. Ook voer je verschillende praktijkopdrachten uit, waarin je alles wat je leert toepast. Dit maakt je al direct succesvoller in je werk. Daarnaast wordt er in dit programma gebruikgemaakt van het meest actuele studiemateriaal en een moderne online leeromgeving. Je vindt hier lesvoorbereidingen, opdrachten en aanvullende informatie. Ook kun je hier communiceren met je medestudenten en docent.
Vooropleiding
Je hebt HBO-werk- en -denkniveau en een Hobéon SKO toegelaten HVK-diploma van maximaal 5 jaar oud. Voor het uitvoeren van portfolio-opdrachten en het scriptieonderzoek is het belangrijk dat je een geschikte werkplek hebt.
Voorbereiding en studiebelasting
Ongeveer 16-18 uur per bijeenkomst.
Kwaliteit en toelating
De opleiding Arbeidshygiëne van NCOI zit in het proces van toelating. Tijdens de kantooraudit is de opzet van de opleiding door de toelatende instantie Hobéon SKO goedgekeurd. Dit is een belangrijke stap richting toelating. Deze toelating wordt pas definitief toegekend na het bijwonen en goedkeuren van de scriptieverdedigingen.
Hobéon SKO is de certificerende instelling die toeziet op de kwaliteit van opleidingen en toetst deze kwaliteit periodiek. Als een opleiding toegelaten is door Hobéon SKO, kunnen studenten na het behalen van het diploma van de opleiding op voor persoonscertificering zoals beschreven in artikel 2.15 van de Arbowet.
Kies je eigen studievorm
Volg de opleiding via een studievorm die bij jou past:
- Klassikaal, op een locatie naar keuze met medestudenten. Onze vele leslocaties zijn verspreid door het hele land. Zijn er voor jouw voorkeurslocatie onvoldoende aanmeldingen? Dan bieden wij jou een alternatieve locatie.
- In een virtual classroom, een combinatie van thuisstudie en klassikaal. Je volgt online lessen op vaste tijdstippen, samen met andere studenten en onder begeleiding van een docent.
Bekijk de Opleidingsvarianten voor meer informatie.