Wil je praktisch toepasbare kennis opdoen van elektrotechniek? Dan is dit de juiste basisopleiding voor jou. Je leert het opbouwen van schakelingen en het uitvoeren van controles en onderhoud aan installaties en apparatuur. Hierbij word je begeleid door een deskundige vakdocent met veel praktijkervaring. Je gaat praktijkgericht aan de slag met schakelingen en het verhelpen van storingen. Zo ontwikkel je kennis en vaardigheden die je direct in de praktijk kunt gebruiken. Ook is dit een goede basis voor een vervolgopleiding in de elektrotechniek. Er is een grote vraag naar personeel in deze sector, dus met omscholing maak je veel kans op een baan.
Doelgroep
Deze opleiding is speciaal ontwikkeld voor medewerkers zonder kennis van elektrotechniek, die zich willen ontwikkelen in dit vakgebied.
Doel en opzet Basisopleiding Elektrotechniek
Na afloop van de opleiding heb je inzicht in de werking van elektrotechnische installaties en apparatuur. Je herkent de functies van installaties en weet hoe je meetgereedschap gebruikt en meetwaarden afleest. Je kunt zo elektrotechnische installaties en apparatuur controleren en testen en storingen hieraan verhelpen. Tijdens de opleiding word je begeleid door topdocenten die in het vakgebied werkzaam zijn.
Vooropleiding
Er zijn geen specifieke vooropleidingseisen voor dit programma. Het programma wordt verzorgd op MBO-niveau.
Voorbereiding en studiebelasting
Ongeveer 3-5Ā uur per bijeenkomst.
Kies je eigen studievorm
Volg deze opleiding via een studievorm die bij jou past:
Klassikaal, op een locatie naar keuze met medestudenten. Onze vele leslocaties zijn verspreid door het hele land. Zijn er voor jouw voorkeurslocatie onvoldoende aanmeldingen? Dan bieden wij jou een alternatieve locatie.
Via e-learning, studeren op afstand en toegang tot een digitale leeromgeving. Behoefte aan flexibiliteit? Je bepaalt zelf waar en wanneer je studeert. Stel online vragen aan je docent en medestudenten.
In een virtual classroom, een combinatie van thuisstudie en klassikaal. Je volgt online lessen op vaste tijdstippen, samen met andere studenten en onder begeleiding van een docent.
Je rondt de module Assisteren bij elektrotechnisch monteren en installeren af met een praktijkgerichte opdracht. De module Basis elektrotechnisch installeren sluit je af met een digitaal examen. Heb je voor beide onderdelen een voldoende, dan ontvang je het diploma 'Basisopleiding Elektrotechniek' van NCOI.
Dit deelprogramma kun je mogelijk inbrengen in een vervolg naar een erkende MBO-opleiding van NCOI.
Op de betalingspagina van het inschrijfproces kun je de actiecode NCOI15 invullen om 15% korting op het lesgeld te ontvangen; de korting wordt op je factuur verrekend.
Betaal je je opleiding zelf? Voor veel van onze opleidingen kun je gebruikmaken van interessante financiƫle voordelen. Welke mogelijkheden er zijn, lees je terug in onze subsidiebrochure.
Veel werkgevers willen graag investeren in de ontwikkeling van hun medewerkers en beschikken over een jaarlijks opleidingsbudget om opleidingen voor werknemers te bekostigen. Heeft jouw organisatie een opleidingsbudget waar je gebruik van kunt maken? Vraag het na bij de HR-afdeling of je leidinggevende, want dit kan veel voordeel opleveren.
Basisopleiding Elektrotechniek
Ontwikkel praktijkgerichte, direct toepasbare kennis in de elektrotechniek - 6 maanden
Onze deskundige opleidingsadviseurs zijn telefonisch bereikbaar van maandag t/m vrijdag van 08.00 tot 17.00 uur en via WhatsApp op werkdagen tussen 10.00 en 16.00 uur.
Wil je nog beter worden in je werk? Doorgroeien naar een hogere functie? Of ben je toe aan een carriĆØreswitch? Bij NCOI Opleidingen vind je opleidingen op ieder niveau in vrijwel elke branche. Je kunt voor elk vakgebied een online brochure aanvragen. Daarin lees je alles over onze opleidingen, studeren bij NCOI en wat dit jou kan bieden.