NCOI Opleidingen, de grootste opleider van werkend Nederland
Ben je BHV’er/EHBO’er of wil je dat worden? Kijk hier dan eens voor een passende BHV of EHBO training. Tijdens zo’n training leer je wat je moet weten om goed voorbereid te zijn op incidenten, zoals ongevallen, brand(jes) en stroomstoringen. Bekijk het aanbod en kies de training die bij je past.
BHV staat voor BedrijfsHulpVerlening. Volgens de Arbowet is elke werkgever verplicht bedrijfshulpverlening (BHV) te regelen en goed voorbereid te zijn op ongevallen, brand en ontruiming. Dat kan op verschillende manieren. Daarom is het aantal benodigde bhv’ers niet wettelijk vastgelegd. Bij het bepalen van de manier van bedrijfshulpverlening en het aantal bhv’ers moet onder andere rekening gehouden worden met de grootte van het bedrijf en de risico’s die bij het betreffende bedrijf horen.
De risico-inventarisatie en -evaluatie (RI&E) vormt de basis voor de maatwerkinvulling van de BHV. In de RI&E worden de brand- en ongevalsrisico’s geïnventariseerd. De werkgever kan op basis daarvan het aantal, de opleiding en uitrusting van bhv’ers vaststellen.
Om in noodsituaties juist te kunnen opereren is het nodig het opleidingsniveau van de bhv’ers op peil te houden. Dit betekent dat bhv’ers regelmatig na- of bijscholing moeten volgen.
Het BHV-certificaat van 112BHV heeft conform de richtlijnen van het NIBHV een geldigheidsduur van 1 jaar. Wij vinden het belangrijk om regelmatig de procedures en handelingen te herhalen. Want weet je na een jaar nog wat je precies moet doen bij bijvoorbeeld een reanimatie? Waarschijnlijk niet. Als je in een situatie komt waarin je als bhv’er moet optreden, wil je adequaat kunnen handelen. Regelmatig oefenen blijft daarom belangrijk.
Je kunt daarom ook kiezen voor de abonnementsversie van onze cursus. Bij het abonnement krijg je jaarlijks een uitnodiging en de mogelijkheid om je aan te melden voor de praktijkbijeenkomst. Ongeveer een week na de inschrijving ontvang je je digitale factuur. Het voordeel is dat je zelf niet in de gaten hoeft te houden wanneer het weer tijd is voor de BHV-herhaling:
Een BHV of EHBO training naast je baan volgen? Bij NCOI kan het! Dat komt door onze unieke onderwijsmethode. Dankzij onze maximale flexibiliteit, praktijkgerichte leerstof, ervaren docenten en leslocaties door heel Nederland is er altijd wel een studievorm beschikbaar die aansluit op jouw wensen en behoeften. Daarnaast is alle leerstof zo ingericht dat je het geleerde direct kunt toepassen in je eigen praktijk. Zo zie je snel resultaten en leer je zo efficiënt mogelijk.
Meer weten? Lees hier alles over onze unieke onderwijsmethode!
Hoofd BHV Strategisch (112BHV)
Tijdens de vierdaagse training Hoofd BHV Strategisch (112BHV) leer je de vaardigheden en kennis die je nodig hebt om een BHV-beleid op te stellen. Na afloop ontvang je een certificaat.
EHBO bij Baby’s en Kinderen (e-learning + 0,5 dag praktijk) (112BHV)
Wil jij leren hoe je bij kinderen en baby’s EHBO kunt verlenen? Met de training EHBO bij baby’s en kinderen volg je zowel een e-learning als een praktijkbijeenkomst. Na afloop ontvang je een certificaat waarmee je een gediplomeerd EHBO’er voor kinderen en baby’s bent.
Herhaling Hoofd BHV Operationeel (112BHV)
Met de Herhaling Hoofd BHV Operationeel (112BHV) kun je je kennis en vaardigheden opfrissen. Hierbij richt je je op wat de wettelijke verplichtingen zijn op het gebied van BHV en doe je nieuwe kennis/inzichten op op het gebied van BHV. Ook verleng je met deze training je BHV-certificaat met 2 jaar.
Tijdens een EHBO Training leer je reanimeren, een AED gebruiken, verbanden aanleggen en buikstoten toepassen bij verstikking. Je volgt eerst een e-learning om de toestand van een slachtoffer te kunnen beoordelen. Daarna oefen je tijdens een praktijkbijeenkomst met:
Onder de titel Company First Aid bieden we de BHV- en EHBO-training ook in het Engels aan voor anderstalige medewerkers.
Werk je op een school of in de kinderopvang? Dan is een Training EHBO bij baby’s en kinderen geen overbodige luxe. Vaak is het zelfs verplicht. Je leert tijdens deze training in 1 dag heel specifiek hoe je letsel bij baby’s en kinderen beoordeelt en behandelt. Zowel in acute als niet-acute situaties.
Elk jaar worden gemiddeld 140.000 kinderen op de Spoedeisende Hulp-afdeling behandeld na een ongeval thuis. De meeste kinderen zijn tussen de nul en vier jaar oud. Dus ook als je niet met kinderen werkt, maar zelf wel kinderen hebt, is het een goed idee om deze cursus te volgen.
Wil jij graag meer weten over onze BHV en EHBO trainingen? Bekijk dan ook eens onze blog: Welke veiligheidscertificaten zijn verplicht? Of lees onze blog over waarom een training belangrijk is voor preventiemedewerkers. Ook kun je hier terecht voor andere blogs zoals: Ga voor wat je écht wilt - 5 tips.