HBO Associate degree
NVAO geaccrediteerd
24 maanden
Als officemanager ben jij onmisbaar voor het succes van je organisatie. Door jouw kennis over de organisatie én de klant sta je centraal in het bedrijf. De erkende HBO Associate degree Officemanagement van onze businesspartner Schoevers leidt je op tot efficiënte professional. Je verdiept je in support, organisatiegedrag en zakelijke communicatie. Dit zijn belangrijke competenties voor het uitvoeren van een faciliterende functie met secretariële taken. Je bent van alles op de hoogte, waardoor je proactief kunt meedenken over verbeteringen van procedures en werkwijzen. Daarnaast ben je kritisch, besluitvaardig en een echte probleemoplosser. Zet de eerste stap in jouw goede richting met deze HBO Ad en kom te werken in een veelzijdige functie waarin je je organisatietalent kwijt kunt.
Je bent een professionele en efficiënte officemanager en je weet je organisatietalent in te zetten. Daarnaast ben je een sterke gesprekspartner voor klant en manager.
Om het aanbod in het hoger beroepsonderwijs te verbreden en het gat te dichten tussen het middelbaar beroepsonderwijs en het hoger onderwijs zijn HBO Associate-degreeopleidingen geïntroduceerd. Deze zijn speciaal bedoeld voor studenten die geen 4-jarige HBO Bacheloropleiding willen volgen, maar juist een korter HBO-programma. Je rondt deze opleiding af met een wettelijke graad, de HBO Associate degree (Ad).
Je bent actief op het gebied van managementsupport en je wilt je verder ontwikkelen tot officemanager of managementassistent op HBO-niveau. Bovendien wil je kennis en vaardigheden opdoen en het erkende HBO Associate-degreegetuigschrift behalen, om zo je cv te versterken.
HBO Associate-degreeopleidingen duren in principe 2 jaar. Je kunt korter of langer over je opleidingstraject doen. Dit is afhankelijk van je werkervaring, je werkplek en de hoeveelheid tijd die je besteedt aan de opleiding. De kosten zijn gebaseerd op 2 jaar. Heb je langer nodig, dan betaal je geen extra kosten.
De opleiding wordt verzorgd door ervaren docenten en trainers, die zelf actief zijn in de praktijk. Je zult merken dat zij een ideaal klankbord voor je vormen. Zo kun je praktijksituaties aan hen voorleggen en overleggen over mogelijke oplossingen of benaderingen.
Je gaat in de inspirerende bijeenkomsten in kleine groepen aan de slag met opdrachten en cases. Je koppelt deze direct aan je eigen werkomgeving. Zo kun je wat je leert meteen toepassen en ook daarvan weer leren. Deze studieaanpak is bijzonder effectief.
De opleiding bestaat uit 2 fases met 1 avondbijeenkomst in de week of 1 dagbijeenkomst per 2 weken. Afsluitend ga je afstuderen. Het programma is overzichtelijk opgebouwd in de vorm van modules. Door deze modulaire opbouw kun je je opleiding flexibel indelen. Je zult merken dat het behalen van een Associate-degreegraad daardoor prima te combineren is met een drukke baan en je privéleven.
Bij ons kun je flexibel studeren. Dat betekent dat jij de opleidingsvariant kunt volgen die bij jou past. Met elke variant behaal jij jouw erkende Ad-getuigschrift, maar op basis van jouw vooropleidingsniveau of werkervaring kun je je opleiding anders doorlopen.
In 2 jaar doorloop jij jouw HBO Associate degree. Je kunt instromen met een diploma HAVO, VWO of MBO-niveau 4. Heb je deze diploma’s niet? Dan kun je ook instromen met een 21+ toets.
Op basis van je achtergrond, werk- en leerervaring bepaal jij samen met een studiecoach hoe, wat en waar je leert. Dit kan door middel van valideren (het laten waarderen van eerder opgedane werk- en leerervaringen) of door het volgen van onderwijs. Heb je belangstelling voor HBO OP MAAT? Meld je dan aan voor de reguliere opleiding. Door in je toelatingsdossier de extra vragen over HBO OP MAAT te beantwoorden, kun je zien of het interessant voor je is. Als je hiervoor kiest kun je dit in het toelatingsdossier meteen aangeven. Een studiecoach neemt dan contact met je op. Bekijk HBO OP MAAT voor meer informatie.
Een van de pijlers in deze HBO Associate-degreeopleiding is dat je alles wat je leert ook in de praktijk kunt toepassen. Als je een baan hebt die aansluit op je opleiding, dan doe je ervaring op in je eigen werk. Heb je geen (passende) baan, dan kun je toch deelnemen aan de opleiding door een half jaar stage te lopen. Het is mogelijk om de stage te combineren met het afstuderen, maar je kunt ook eerder stage lopen.
Je kunt aan deze Associate degree deelnemen met een diploma HAVO, VWO of volledig MBO. Ben je niet in het bezit van een van deze diploma’s en ben je minimaal 21 jaar, dan kun je instromen op basis van de 21+ regeling van NCOI. Zie Hogeschool NCOI voor meer informatie.
Betaal je het programma zelf? Vanwege de officiële erkenning van deze opleiding kunnen je opleidingskosten grotendeels gefinancierd worden door de overheid, dit heet levenlanglerenkrediet. Zie levenlanglerenkrediet (LLLK) voor meer informatie of neem contact op met onze opleidingsadviseurs.
Volg deze opleiding via een studievorm die bij jou past:
Bekijk de Opleidingsvarianten voor meer informatie.
Op communicatiegebied werk je in deze fase onder andere aan Business English en Zakelijk schrijven. Daarmee wordt je communicatieve talent verder aangescherpt. Daarnaast is er bijzondere aandacht voor vaardigheden die je nodig hebt op het gebied van managementsupport. Denk hierbij aan het belang van kwaliteit, diensten en informatiestromen binnen een bedrijf. Ook ga je aan de slag met je persoonlijke presentatie en communicatie. Als Schoevers-opgeleide officemanager ben je het visitekaartje van de organisatie. In de lessen van de module Management en organisatie worden algemene onderdelen van de onderneming behandeld. Dit geeft een beeld van de operationele lijnen en besluitvorming in een organisatie. Je volgt de volgende modules:
Met de module Gedrag in organisaties leer je onder andere hoe organisatieculturen en veranderingen invloed hebben op het gedrag van medewerkers en hoe je personeel kunt motiveren. Aanvullend staat een hele module in het teken van next managementsupport. Je leert daarin hoe je moet omgaan met de ontwikkelingen op het gebied van support en hoe je deze ontwikkelingen kunt gebruiken. Ook ga je aan de slag met projecten. In de module Projectmanagement leer je praktisch projectmatig werken, projecten opzetten en werken volgens nieuwe projectmanagementmethoden, zoals agile en scrum. Verder is het noodzakelijk voor jou als moderne officemanager om evenementen te kunnen organiseren. Daarom richt je je in fase 2 door middel van de module Eventmanagement op alle onderdelen die hierbij komen kijken, zoals vergunningen regelen, marketing en logistiek. Ook krijg je in fase 2 een verdieping vanuit je eerder opgedane kennis van het Engels met de module Advanced English. Zo verkrijg je met fase 2 het complete verdiepingspakket voor je professionele carrière als officemanager. Je volgt de volgende modules:
(2 lessen van 3 uur)
Je sluit de Associate degree af met een individuele fase waarin je een eindopdracht schrijft.
Je ontvangt tijdens je opleiding uitgebreide informatie over de examinering. Elke module wordt apart afgerond met een toets, die goed aansluit bij de aard van de module. Naast praktijkgerichte moduleopdrachten wordt ook gebruikgemaakt van mondelinge examens en digitale examens. Het voordeel daarvan is dat je zelf het moment en de plaats van het examen kunt uitkiezen. Elke fase rond je af met een praktijkgerichte eindopdracht.
Je behaalt met deze opleiding een erkend diploma. Je ontvangt namelijk het officiële getuigschrift ‘Associate degree Officemanagement’ van Hogeschool Schoevers. Het programma is officieel geaccrediteerd door de NVAO. Dit garandeert je dat de opleiding voldoet aan alle kwaliteitseisen, perfect aansluit bij de arbeidsmarkt en internationaal erkend is. Hogeschool Schoevers is bevoegd om graden te verlenen in het kader van de WHW (Wet op het hoger onderwijs en wetenschappelijk onderzoek). Zie Erkenningen voor meer opleidingsinformatie.
Wil je meer weten over de opbouw van onze opleidingen? Zie dan opbouw HBO.
Betaal je je opleiding zelf? Voor veel van onze opleidingen kun je gebruikmaken van interessante financiële voordelen. Welke mogelijkheden er zijn, lees je terug in onze subsidiebrochure.
Veel werkgevers willen graag investeren in de ontwikkeling van hun medewerkers en beschikken over een jaarlijks opleidingsbudget om opleidingen voor werknemers te bekostigen. Heeft jouw organisatie een opleidingsbudget waar je gebruik van kunt maken? Vraag het na bij de HR-afdeling of je leidinggevende, want dit kan veel voordeel opleveren.