HBO Associate degree
NVAO geaccrediteerd
24 maanden
Met code: NCOI15
Wil je je in korte tijd ontwikkelen tot succesvol bedrijfsleider of zelfstandig ondernemer in de retail? Deze HBO Associate degree Ondernemerschap & Retail Management specialisatie Ondernemer biedt een combinatie van marketing, sales en ondernemerschap. Vergroot je kennis op het gebied van retailmanagement, retailmarketing en (online) winkelbeheer. Tijdens de opleiding specialiseer je je in de richting van ondernemer. Heb je een onderneming of ben je verantwoordelijk voor een (online) winkel? Je combineert de HBO Associate degree Ondernemerschap & Retail Management specialisatie Ondernemer uitstekend met een baan en een druk privéleven. Behaal een erkend HBO-getuigschrift in small business bij NCOI.
Na afronding van deze opleiding kun je onder andere aan de slag als:
Om het aanbod in het hoger beroepsonderwijs te verbreden en het gat te dichten tussen het middelbaar beroepsonderwijs en het hoger onderwijs zijn HBO Associate-degreeopleidingen geïntroduceerd. Deze zijn speciaal bedoeld voor studenten die geen 4-jarige HBO Bacheloropleiding willen volgen, maar juist een korter HBO-programma. Je rondt deze opleiding af met een wettelijke graad, de HBO Associate degree (Ad).
Je bent ambitieus en wilt je verder ontwikkelen in retailmanagement. Je wilt graag aan de slag als bedrijfsleider of zelfstandig ondernemer. Dit wil je doen in een 2-jarig programma op het niveau van HBO Associate degree.
Volg de HBO Associate degree Ondernemerschap & Retail Management als je een diploma HAVO, VWO of MBO-niveau 4 hebt. Heb je geen van deze diploma’s? Dan kun je ook instromen met een 21+ toets. Zie Hogeschool NCOI voor meer informatie.
Met de HBO Associate degree Ondernemerschap & Retail Management specialisatie Ondernemer ontwikkel je je op erkend HBO-niveau. Je verdiept je op het gebied van marketing, bedrijfscommunicatie, marktwerking en management en organisatie. Hiermee krijg je een integraal begrip van management en de vormen die management kan aannemen binnen retailorganisaties. In fase 2 ga je in op thema’s als commerciële vaardigheden, marktanalyse en retailmarketing. Je specialiseert je richting ondernemer.
De HBO Associate degree heeft een wettelijke duur van 2 jaar. Heb je meer tijd nodig voor de studie? Bijvoorbeeld door een nieuwe baan, een verhuizing of gewoon omdat dit beter uitkomt? Dan kun je je opleiding bij NCOI eenvoudig vertragen, zonder dat hier extra kosten bij komen kijken. Door de combinatie tussen theorie en praktijk pas je de geleerde kennis direct toe. Iedere module rond je per onderwerp af, dit maakt je opleiding erg overzichtelijk. Bovendien kun je de meeste modules op basis van e-learning volgen.
Bij ons kun je flexibel studeren. Dat betekent dat jij de opleidingsvariant kunt volgen die bij jou past. Met elke variant behaal jij jouw erkende Ad-getuigschrift, maar op basis van jouw vooropleidingsniveau of werkervaring kun je je opleiding anders doorlopen.
In 2 jaar doorloop jij jouw HBO Associate degree. Je kunt instromen met een diploma HAVO, VWO of MBO-niveau 4. Heb je deze diploma’s niet? Dan kun je ook instromen met een 21+ toets.
Op basis van je achtergrond, werk- en leerervaring bepaal jij samen met een studiecoach hoe, wat en waar je leert. Dit kan door middel van valideren (het laten waarderen van eerder opgedane werk- en leerervaringen), leren op de werkplek of door het volgen van onderwijs. Heb je belangstelling voor HBO OP MAAT? Meld je dan aan voor de reguliere opleiding. Door in je toelatingsdossier de extra vragen over HBO OP MAAT te beantwoorden, kun je zien of het interessant voor je is. Als je hiervoor kiest kun je dit in het toelatingsdossier meteen aangeven. Een studiecoach neemt dan contact met je op. Bekijk HBO OP MAAT voor meer informatie.
Betaal je het programma zelf? Dan kun je gebruikmaken van het levenlanglerenkrediet, een aantrekkelijke studiefinanciering voor volwassenen. Daarmee kan iedereen de opleidingskosten grotendeels door de overheid laten financieren. Kijk op levenlanglerenkrediet (LLLK) voor meer informatie of neem contact op met onze studieadviseurs.
Zie Hogeschool NCOI voor meer praktische informatie en de kosten van de opleiding.
In de eerste fase van deze opleiding komen het management en de bedrijfsvoering van organisaties aan bod. Je leert wat er komt kijken bij het leiden van een winkel, waaronder het inkoop- en verkoopproces. Ook ontdek je hoe je digitale middelen inzet om het bedrijf te positioneren en onder de aandacht van de klanten te brengen.
Je bestudeert de klanten en onderzoekt wat de beste manier is om ze aan jou te binden. Daarnaast ontwikkel je je commerciële vaardigheden, waardoor je met vertrouwen het gesprek met anderen aangaat. Je specialiseert je als ondernemer.
Je sluit je Associate degree af met een praktische afstudeeropdracht, die je kunt toepassen in je eigen praktijk. Je kunt het resultaat dan direct gebruiken. Je wordt tijdens het afstuderen persoonlijk begeleid. Voorafgaand aan de afstudeeropdracht vindt in 2 bijeenkomsten uitleg plaats over het afstuderen, zodat je goed bent voorbereid.
Je ontvangt tijdens je opleiding uitgebreide informatie over de examinering. Elke module wordt apart afgerond met een toets, die zo goed mogelijk aansluit bij de aard van de module. Naast praktijkgerichte moduleopdrachten en mondelinge examens wordt ook gebruikgemaakt van digitale examens. Het voordeel daarvan is dat je zelf het moment en de plaats van het examen kunt uitkiezen. De eerste fase rond je af met een integrale opdracht en gedurende de opleiding werk je aan een praktijkportfolio. Je sluit de HBO Associate degree Ondernemerschap & Retail Management af met een afstudeeropdracht.
Je behaalt met deze opleiding het officiële getuigschrift 'HBO Associate degree Ondernemerschap & Retail Management' van Hogeschool NCOI. NCOI is door het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap erkend als rechtspersoon voor hoger onderwijs op basis van de Wet op het hoger onderwijs en wetenschappelijk onderzoek (WHW). Je ontvangt van NCOI een officieel internationaal erkend Ad-getuigschrift met hoge waarde op de arbeidsmarkt. Zie Erkenningen voor meer opleidingsinformatie.
Wil je meer weten over de opbouw van onze opleidingen? Zie dan opbouw HBO.
Betaal je je opleiding zelf? Voor veel van onze opleidingen kun je gebruikmaken van interessante financiële voordelen. Welke mogelijkheden er zijn, lees je terug in onze subsidiebrochure.
Veel werkgevers willen graag investeren in de ontwikkeling van hun medewerkers en beschikken over een jaarlijks opleidingsbudget om opleidingen voor werknemers te bekostigen. Heeft jouw organisatie een opleidingsbudget waar je gebruik van kunt maken? Vraag het na bij de HR-afdeling of je leidinggevende, want dit kan veel voordeel opleveren.