De samenleving gaat ervan uit dat veiligheid gegarandeerd is en dat er snel en adequaat wordt gehandeld bij crises en rampen. Dat is echter niet vanzelfsprekend, het vraagt een sterke organisatie en goede samenwerking van verschillende partners van overheidsinstellingen en bedrijven. Wil je actueel inzicht in de fysieke veiligheid in Nederland? In stakeholders, crisispartners en de communicatie en samenwerking tijdens crisissituaties? Volg dan dit programma. Tevens ontwikkel je de vaardigheden om oorzaken en gevolgen van calamiteiten te analyseren.
Doelgroep
Je bent werkzaam op het gebied van preventie en wilt je verdiepen in fysieke veiligheid en de nieuwste ontwikkelingen hierin. Je bent bijvoorbeeld veiligheidskundige of beleidsmedewerker op het gebied van veiligheid. Het programma is ook zeer geschikt als opstap naar een dergelijke functie.
Doel en opzet HBO Module Fysieke Veiligheid
Je gaat in op de wijze waarop actoren in Nederland samenwerken aan preventie en bestrijding van grootschalige incidenten, rampen en crises die niet direct worden veroorzaakt door menselijk handelen. Daarnaast ontwikkel je een kritische en onderzoekende houding om veiligheidsvraagstukken goed te kunnen analyseren. Verder ga je aan de slag met het opzetten van een onderzoek aan de hand van een duidelijk geformuleerde probleemstelling. Je ontwikkelt zo de kennis en vaardigheden van een professionele veiligheidskundige.
Vooropleiding
Dit programma wordt op HBO-niveau verzorgd. Voor dit programma gelden geen specifieke vooropleidingseisen.
Voorbereiding en studiebelasting
Je studiebelasting is ongeveer 5-7Â uur per bijeenkomst.
Gunstige financiering
Betaal je het programma zelf? Dan kun je gebruikmaken van het levenlanglerenkrediet, een aantrekkelijke studiefinanciering voor volwassenen. Daarmee kan iedereen de opleidingskosten grotendeels door de overheid laten financieren. Kijk op levenlanglerenkrediet (LLLK) voor meer informatie of neem contact op met onze studieadviseurs.
Kies je eigen studievorm
Volg deze opleiding via een studievorm die bij jou past:
- Klassikaal, op een locatie naar keuze met medestudenten. Onze vele leslocaties zijn verspreid door het hele land. Zijn er voor jouw voorkeurslocatie onvoldoende aanmeldingen? Dan bieden wij jou een alternatieve locatie.
- Via e-learning, studeren op afstand en toegang tot een digitale leeromgeving. Behoefte aan flexibiliteit? Je bepaalt zelf waar en wanneer je studeert. Stel online vragen aan je docent en medestudenten.
- In een virtual classroom, een combinatie van thuisstudie en klassikaal. Je volgt online lessen op vaste tijdstippen, samen met andere studenten en onder begeleiding van een docent.
Bekijk de Opleidingsvarianten voor meer informatie.