HBO Bacheloropleiding
NVAO geaccrediteerd
48 maanden
Na afronding van de erkende HBO Bachelor Opleiding tot Verpleegkundige (HBO-V) kun je onder andere de volgende functies vervullen:
Herken jij jezelf hierin en wil je jouw vaardigheden verder ontwikkelen? Dan past deze opleiding tot verpleegkundige bij jou.
Beschik je over een diploma MBO-niveau 4, HAVO of VWO? Je kunt direct starten met deze HBO Bacheloropleiding. Heb je geen van deze diploma’s en ben je 21 jaar of ouder? Maak dan gebruik van de 21+ regeling. Bekijk Hogeschool NCOI voor meer informatie.
Heb je al een diploma MBO Verpleegkunde niveau 4 en een BIG-registratie? Dan kun je de HBO Bachelor Opleiding tot Verpleegkundige (HBO-V) Verkort volgen. Ook voor mensen met andere relevante diploma’s zijn vrijstellingen en studieduurverkorting wellicht mogelijk. Je kunt bij onze opleidingsadviseurs informeren naar de mogelijkheden.
Ervaring opdoen in de praktijk is een essentieel onderdeel van deze opleiding. Hiervoor dien je een zorginstelling te vinden waar je stage kunt lopen. Werk je al in de zorg als MBO-verpleegkundige? Dan kun je je baan in veel gevallen gebruiken als gedeeltelijke stageplaats. Je moet gedurende je opleiding echter wel in de breedte ervaring opdoen binnen de zorg. Dat kan betekenen dat je ook enige tijd in een andere zorginstelling stage zult lopen. Hogeschool NCOI heeft een stageadviesbureau dat je kan adviseren over je persoonlijke invulling van de stage of je kan helpen bij het vinden van een geschikte stageplek.
Tijdens je opleiding krijg je toegang tot de app CareUp, een Virtual Learning Lab waarmee je verpleegtechnische handelingen volgens de Vilans-protocollen kunt oefenen en toetsen. Met behulp van deze app ben je sneller én beter voorbereid op de praktijklessen en je stage. Je oefent via de app een bepaalde handeling die je vervolgens afsluit met een toets. Rond je de toets succesvol af, dan ontvang je een certificaat en/of accreditatiepunten voor de BIG-registratie. Kortom, CareUp biedt je een laagdrempelige manier om verpleegtechnische handelingen te leren en bij te houden.
Het beroep van verpleegkundige is een beschermd beroep volgens de Wet op de beroepen in de individuele gezondheidszorg (BIG). Als je je diploma van deze opleiding hebt behaald, kun je worden opgenomen in het BIG-register.
Volg de opleiding via een studievorm die bij jou past:
Bekijk de Opleidingsvarianten voor meer informatie.
De Bacheloropleiding bestaat uit 240 EC (studiepunten). Het programma is opgedeeld in 3 fases en een afstudeerfase. In elke fase behaal je 60 EC. Elke fase bestaat uit modules waarin steeds een onderwerp centraal staat.
In de eerste fase verdiep je je in het vak verpleegkunde. Je bekijkt verschillende soorten zorgvragers en protocollen, je leert planmatig begeleiden en je krijgt zicht op theorieën en methodieken van gedragsverandering. Daarbij ontwikkel je fundamentele verpleegtechnische vaardigheden. Hiervoor ga je aan de slag met gezondheidsbevordering en leer je zorg verlenen aan mensen met lichamelijke aandoeningen.
In de tweede fase verdiep je je in verschillende vormen van zorg, waaronder pedagogische zorg en psychiatrische zorg. Daarbij ontwikkel je vaardigheden om zorginnovaties en ethische kwesties mee te nemen in je zorgverlening. Hierdoor houd je als verpleegkundige rekening met de privacy van patiënten en kun je inspelen op nieuwe technologieën binnen de zorg.
In de derde fase ga je aan de slag met intervisie en ontwikkel je persoonlijke leiderschapsvaardigheden. Aan de hand van een keuzeprogramma word je naast breed inzetbare verpleegkundige mede opgeleid tot specialist in een vakgebied.
In de laatste fase werk je aan je afstudeeropdracht. Deze afstudeeropdracht bestaat uit een handeling die je uitvoert binnen je beroepspraktijk. Je toont in deze fase aan op HBO Bachelorniveau te functioneren.
Tijdens de opleiding pas je de theorie toe in werksituaties door middel van stage en praktijkgerichte opdrachten. Zo oefen je direct met de geleerde stof. Combineer je stage met je huidige baan. Heb je geen passende baan? Wij helpen je in de zoektocht naar een passende stageplek.
Als je alle onderdelen met succes hebt afgerond, ontvang je het officiële Bachelorgetuigschrift ‘HBO Bachelor Opleiding tot Verpleegkundige’. Je mag dan de graad BSc (Bachelor of Science) voeren. Deze opleiding is officieel geaccrediteerd door de NVAO en voldoet daarmee aan alle eisen die gelden voor Bacheloropleidingen.
Betaal je je opleiding zelf? Voor veel van onze opleidingen kun je gebruikmaken van interessante financiële voordelen. Welke mogelijkheden er zijn, lees je terug in onze subsidiebrochure.
Veel werkgevers willen graag investeren in de ontwikkeling van hun medewerkers en beschikken over een jaarlijks opleidingsbudget om opleidingen voor werknemers te bekostigen. Heeft jouw organisatie een opleidingsbudget waar je gebruik van kunt maken? Vraag het na bij de HR-afdeling of je leidinggevende, want dit kan veel voordeel opleveren.