In dit actuele HBO-programma verdiep je je in zaken als de Wet arbeidsmarkt in balans (WAB), ontslag, loondoorbetalingsverplichting bij ziekte en andere bijzondere bepalingen. Je doet kennis op over arbeidsrecht, arbeidsongeschiktheid en re-integratie en ontdekt hoe je zaken omtrent sociale zekerheid op de juiste manier in de arbeidsvoorwaardenregeling uitwerkt. Door de praktische toepasbaarheid ben je na afronding van dit programma binnen je organisatie van grote toegevoegde waarde.
Doelgroep
Je hebt juridische basiskennis op HBO-niveau en wilt je verder ontwikkelen op het gebied van arbeids- en sociaal recht. Dit programma is onder meer geschikt voor HR-medewerkers, juristen en salarisadministrateurs.
Doel en opzet HBO Programma Arbeids- en Sociaal Recht
In dit HBO-programma ga je aan de slag met de opzet en inhoud van arbeidsovereenkomsten en de rechten en plichten van werknemers en werkgevers. Daarnaast verdiep je je in de kernaspecten van sociale zekerheid, waarbij de laatste wetswijzigingen worden meegenomen. Gedurende het programma word je begeleid door deskundige docenten, die zelf ook actief zijn in de praktijk. Zij bereiden je uitstekend voor op de praktijk. Bovendien maken wij altijd gebruik van de meest actuele literatuur. Ook heb je tijdens de studie toegang tot onze zeer moderne online leeromgeving. Hierin vind je alle relevante informatie rondom je studie en kun je communiceren met docenten en medestudenten.
Vooropleiding
Dit programma wordt op HBO-niveau verzorgd. Voor dit programma gelden geen specifieke vooropleidingseisen.
Voorbereiding en studiebelasting
Je studiebelasting is ongeveer 5-7 uur per bijeenkomst.
Gunstige financiering
Betaal je het programma zelf? Dan kun je gebruikmaken van het levenlanglerenkrediet, een aantrekkelijke studiefinanciering voor volwassenen. Daarmee kan iedereen de opleidingskosten grotendeels door de overheid laten financieren. Kijk op levenlanglerenkrediet (LLLK) voor meer informatie of neem contact op met onze studieadviseurs.
Kies je eigen studievorm
Volg deze opleiding via een studievorm die bij jou past:
- Klassikaal, op een locatie naar keuze met medestudenten. Onze vele leslocaties zijn verspreid door het hele land. Zijn er voor jouw voorkeurslocatie onvoldoende aanmeldingen? Dan bieden wij jou een alternatieve locatie.
- Via e-learning, studeren op afstand en toegang tot een digitale leeromgeving. Behoefte aan flexibiliteit? Je bepaalt zelf waar en wanneer je studeert. Stel online vragen aan je docent en medestudenten.
- In een virtual classroom, een combinatie van thuisstudie en klassikaal. Je volgt online lessen op vaste tijdstippen, samen met andere studenten en onder begeleiding van een docent.
Bekijk de Opleidingsvarianten voor meer informatie.