15-03-2025, Amsterdam
Zaterdag, Inschrijven
15-03-2025, Eindhoven
Zaterdag, Inschrijven
HBO-programma
NVAO geaccrediteerd
12 maanden
Dit korte HBO-programma biedt je een goed en intensief inzicht in energievoorziening. De ontwikkelingen binnen dit vakgebied gaan razendsnel en er worden technologisch grote stappen gezet. De duurzaamheid van energievoorziening en de ethische aspecten maken dat dit onderdeel van de elektrotechniek een actueel onderwerp is in maatschappelijke discussies. Het diploma kan mogelijk vrijstelling opleveren in de volledige NVAO-geaccrediteerde HBO Bacheloropleiding Elektrotechniek.
Je bent werkzaam in de elektrotechniek en je wilt je ontwikkelen op het gebied van de productie, opslag en transport van energie in het algemeen en elektriciteit in het bijzonder.
Je wordt door ervaren docenten uit de praktijk begeleid bij het ontwikkelen van gedegen kennis en vaardigheden op het gebied van energieproductie, opslag, duurzaamheid, energie-infrastructuren en distributie. Je koppelt continu de theorie aan de praktijk aan de hand van inspirerende praktijkopdrachten.
Dit programma wordt op HBO-niveau verzorgd. Voor dit programma gelden geen specifieke vooropleidingseisen.
Je studiebelasting is ongeveer 5-7 uur per bijeenkomst.
Betaal je het programma zelf? Dan kun je gebruikmaken van het levenlanglerenkrediet, een aantrekkelijke studiefinanciering voor volwassenen. Daarmee kan iedereen de opleidingskosten grotendeels door de overheid laten financieren. Kijk op levenlanglerenkrediet (LLLK) voor meer informatie of neem contact op met onze studieadviseurs.
Volg de opleiding via een studievorm die bij jou past:
Bekijk de Opleidingsvarianten voor meer informatie.
De volgende modules en onderwerpen komen aan bod:
(8 bijeenkomsten)
(8 bijeenkomsten)
Beide modules worden afgerond met een praktijkgerichte opdracht. Behaal je voor beide modules een voldoende, dan ontvang je het diploma ‘HBO Programma Energievoorziening’ van NCOI.
Indien je eventueel verder wilt studeren en je voldoet aan de toelatingsvoorwaarden voor Bachelor, dan ontvang je mogelijk vrijstelling voor de gelijke onderdelen uit de HBO Bacheloropleiding.
Wil je meer weten over de opbouw van onze opleidingen? Zie dan opbouw HBO.
Betaal je je opleiding zelf? Voor veel van onze opleidingen kun je gebruikmaken van interessante financiële voordelen. Welke mogelijkheden er zijn, lees je terug in onze subsidiebrochure.
Veel werkgevers willen graag investeren in de ontwikkeling van hun medewerkers en beschikken over een jaarlijks opleidingsbudget om opleidingen voor werknemers te bekostigen. Heeft jouw organisatie een opleidingsbudget waar je gebruik van kunt maken? Vraag het na bij de HR-afdeling of je leidinggevende, want dit kan veel voordeel opleveren.