HBO Programma Sport en Voeding

Compleet en praktijkgericht programma op HBO-niveau - 1 jaar

Opleidingsniveau icoon
Opleidingsniveau

HBO-programma

Certificaat icon
Erkenning

NVAO geaccrediteerd

Duur van de opleiding icoon
Duur
Download icoon
Meer informatie Download brochure
 Vragen? 06 26 10 95 78
Behoefte aan persoonlijk studieadvies op basis van je huidige loopbaan en leerdoelen?
Algemeen
Algemeen

Het is voor sporters erg belangrijk om er een gezonde levensstijl op na te houden. De juiste voeding kan het verschil maken tussen winst en verlies. Veel sporters hebben daarom behoefte aan begeleiding op het gebied van voeding. In dit HBO-programma specialiseer je je in het verband tussen voeding en training. Wat zijn bijvoorbeeld de verschillen tussen krachtsport en duursport en wat heeft een revaliderend sporter nodig? Deze en soortgelijke vragen komen in dit HBO-programma uitgebreid aan de orde. Wil je meer weten over de relatie tussen sport en voeding? Dan is het HBO Programma Sport en Voeding iets voor jou.

Doelgroep

Je wilt je kennis op het gebied van sport en voeding verder uitbreiden op HBO-niveau.

Doel en opzet HBO Programma Sport en Voeding

Na afronding van dit programma ben je specialist op het gebied van sport en voeding. In dit programma leer je sporters op professionele wijze adviseren over voeding. Daarbij bekijk je sport en voeding telkens vanuit het perspectief van de diëtist. Het programma wordt verzorgd door ervaren en deskundige docenten die zelf in de praktijk actief zijn. Tijdens de bijeenkomsten werk je aan cases en groepsopdrachten, waarin de theorie voortdurend in verband wordt gebracht met de dagelijkse praktijk. Waar mogelijk koppel je de opdrachten en cases direct aan je eigen werkomgeving.

Vooropleiding

Dit programma wordt op HBO-niveau verzorgd. Voor dit programma gelden geen specifieke vooropleidingseisen.

Voorbereiding en studiebelasting

Je studiebelasting is ongeveer 5-7 uur per bijeenkomst.

Gunstige financiering

Betaal je het programma zelf? Dan kun je gebruikmaken van het levenlanglerenkrediet, een aantrekkelijke studiefinanciering voor volwassenen. Daarmee kan iedereen de opleidingskosten grotendeels door de overheid laten financieren. Kijk op levenlanglerenkrediet (LLLK) voor meer informatie of neem contact op met onze studieadviseurs.

Kies je eigen studievorm

Volg het HBO Programma Sport en Voeding via een studievorm die bij jou past:

  • Klassikaal, op een locatie naar keuze met medestudenten. Onze vele leslocaties zijn verspreid door het hele land. Zijn er voor jouw voorkeurslocatie onvoldoende aanmeldingen? Dan bieden wij jou een alternatieve locatie.
  • Via e-learning, studeren op afstand en toegang tot een digitale leeromgeving. Behoefte aan flexibiliteit? Je bepaalt zelf waar en wanneer je studeert. Stel online vragen aan je docent en medestudenten.
  • In een virtual classroom, een combinatie van thuisstudie en klassikaal. Je volgt online lessen op vaste tijdstippen, samen met andere studenten en onder begeleiding van een docent.

Bekijk de Opleidingsvarianten voor meer informatie.

Studieprogramma
Afronding
Lesplanning
Kosten
HBO Programma Sport en Voeding
Compleet en praktijkgericht programma op HBO-niveau - 1 jaar
Heb je vragen?

Onze deskundige opleidingsadviseurs zijn telefonisch bereikbaar van maandag t/m vrijdag van 08.00 tot 17.00 uur en via WhatsApp op werkdagen tussen 10.00 en 16.00 uur.

Vraag de online brochure aan

Wil je nog beter worden in je werk? Doorgroeien naar een hogere functie? Of ben je toe aan een carrièreswitch? Bij NCOI Opleidingen vind je opleidingen op ieder niveau in vrijwel elke branche. Je kunt voor elk vakgebied een online brochure aanvragen. Daarin lees je alles over onze opleidingen, studeren bij NCOI en wat dit jou kan bieden.

De grootste opleider van werkend Nederland
NCOI - wij leiden meer dan 20.000 professionals per jaar op
Ieder jaar leiden we
20.000
professionals op
NCOI - meer dan 1.250 opleidingen en trainingen
Kies uit meer dan
1.250
verschillende opleidingen en trainingen
NCOI - meer dan 2.000 bevlogen docenten
Volg les bij een van onze
2.000+
bevlogen docenten