15-04-2025, Amsterdam
Dag, Inschrijven
19-04-2025, Amsterdam
Zaterdag, Inschrijven
HBO-programma
NVAO geaccrediteerd
12 maanden
De mogelijkheid van rampen en incidenten zorgt voor onrust in de maatschappij. Rampen of crises kunnen zich overal voordoen, maar vooral in openbare ruimten is de vraag van het publiek naar zekerheid en veiligheid groot. Wat zijn de risico's? Welke incidenten kunnen zich voordoen? Wat zijn de gevolgen en hoe worden die beheerst? Dat zijn vragen die in dit programma worden behandeld en beantwoord. Ben je werkzaam in de crisisbeheersing of als veiligheidsadviseur? Volg dan dit actuele programma voor nieuwe inzichten en vaardigheden.
Je bent werkzaam op het gebied van preventie en wilt je verdiepen in veiligheid en crisismanagement. Je bent bijvoorbeeld veiligheidsadviseur of beleidsmedewerker op het gebied van veiligheid. Het programma is ook zeer geschikt als opstap naar een dergelijke functie.
In dit programma ga je aan de slag met sociale veiligheid, fysieke veiligheid en crisismanagement. Je gaat in op objectieve veiligheid en de veiligheidsbeleving van het publiek. Daarnaast krijg je inzicht in toezicht en handhaving en de ethische dilemma's die hierbij een rol spelen, zoals privacy en burgerparticipatie. Verder kijk je naar de risicobeheersing. Risicoanalyse, crisismanagement en crisiscommunicatie zijn hierbij belangrijke onderwerpen. Je gaat dan ook praktisch aan de slag met het in kaart brengen van risico's en hoe rampen en crises het beste bestreden kunnen worden. Met ervaren docenten koppel je steeds theorie en praktijk, zodat je alles direct kunt toepassen in je werk. Daarnaast kun je ook terecht in onze online leeromgeving.
Dit programma wordt op HBO-niveau verzorgd. Voor dit programma gelden geen specifieke vooropleidingseisen.
Je studiebelasting is ongeveer 5-7 uur per bijeenkomst.
Volg de opleiding via een studievorm die bij jou past:
Bekijk de Opleidingsvarianten voor meer informatie.
De volgende modules en onderwerpen komen aan bod:
(6 bijeenkomsten)
(6 bijeenkomsten)
(6 bijeenkomsten)
Dit programma bestaat uit 3 modules. De module Crisismanagement rond je af met een praktijkgerichte opdracht. De modules Sociale veiligheid en Fysieke veiligheid rond je af met een digitaal examen. Het voordeel van een digitaal examen is dat je zelf inplant op welk moment en waar je het examen aflegt. Als je voor alle onderdelen een voldoende behaalt, dan ontvang je het diploma ‘HBO Programma Veiligheid en Crisisbeheersing’ van NCOI.
Wil je meer weten over de opbouw van onze opleidingen? Zie dan opbouw HBO.
Betaal je je opleiding zelf? Voor veel van onze opleidingen kun je gebruikmaken van interessante financiële voordelen. Welke mogelijkheden er zijn, lees je terug in onze subsidiebrochure.
Veel werkgevers willen graag investeren in de ontwikkeling van hun medewerkers en beschikken over een jaarlijks opleidingsbudget om opleidingen voor werknemers te bekostigen. Heeft jouw organisatie een opleidingsbudget waar je gebruik van kunt maken? Vraag het na bij de HR-afdeling of je leidinggevende, want dit kan veel voordeel opleveren.