Op wijkniveau zien we steeds vaker dat bewoners de verantwoordelijkheid nemen om hun leefomgeving te verbeteren. Wijkontwikkeling staat dan ook hoog op gemeentelijke agenda’s, omdat het een uitdaging blijkt om voor een fatsoenlijke en veilige woonomgeving te zorgen. Wijkontwikkeling is een complexe uitdaging, maar sociaal investeren in plaats van materieel investeren maakt wél het verschil. Het HBO Programma Wijkontwikkeling van onze businesspartner Bestuursacademie Nederland biedt je een compleet overzicht van de relevante aspecten van wijkontwikkeling.
Doelgroep
Ben je ambtenaar, wijkregisseur, programmaregisseur, cultureel-maatschappelijk werker, buurtwerker of heb je als vrijwilliger te maken met de sociale kant van wijkontwikkeling? Dan is dit programma zeer geschikt voor jou.
Doel en opzet HBO Programma Wijkontwikkeling
Het programma is opgebouwd uit 2 praktijkgerichte modules. Ervaren en deskundige docenten informeren je over de meest recente ontwikkelingen op het gebied van wijkontwikkeling. De praktijkgerichte aanpak met concrete opdrachten en cases uit de eigen werkomgeving zal je aanspreken.
Vooropleiding
Dit programma wordt op HBO-niveau verzorgd. Voor dit programma gelden geen specifieke vooropleidingseisen.
Voorbereiding en studiebelasting
Je studiebelasting is ongeveer 5-7 uur per bijeenkomst.
Gunstige financiering
Betaal je het programma zelf? Dan kun je gebruikmaken van het levenlanglerenkrediet, een aantrekkelijke studiefinanciering voor volwassenen. Daarmee kan iedereen de opleidingskosten grotendeels door de overheid laten financieren. Kijk op levenlanglerenkrediet (LLLK) voor meer informatie of neem contact op met onze studieadviseurs.
Kies je eigen studievorm
Volg het HBO Programma Wijkontwikkeling via een studievorm die bij jou past:
- Klassikaal, op een locatie naar keuze met medestudenten. Onze vele leslocaties zijn verspreid door het hele land. Zijn er voor jouw voorkeurslocatie onvoldoende aanmeldingen? Dan bieden wij jou een alternatieve locatie.
- Via e-learning, studeren op afstand en toegang tot een digitale leeromgeving. Behoefte aan flexibiliteit? Je bepaalt zelf waar en wanneer je studeert. Stel online vragen aan je docent en medestudenten.
- In een virtual classroom, een combinatie van thuisstudie en klassikaal. Je volgt online lessen op vaste tijdstippen, samen met andere studenten en onder begeleiding van een docent.
Bekijk de Opleidingsvarianten voor meer informatie.