Koop-, huur-, bruikleen- en verzekeringsovereenkomsten. Het zijn enkele voorbeelden van overeenkomsten die als eigen regeling in het Burgerlijk Wetboek zijn opgenomen. Deze bijzondere − of benoemde − overeenkomsten staan centraal in de Masterclass Bijzondere Overeenkomsten. Je ontdekt welke bijzondere overeenkomsten er bestaan en welke rechten er aan ontleend kunnen worden. De kennis en vaardigheden die je tijdens deze Masterclass opdoet leer je direct vertalen naar je eigen werkomgeving. Zo heb je meteen profijt van je studie.
Doelgroep
Je bent een hoger opgeleid juridisch medewerker en je wilt je binnen het contractenrecht verdiepen in bijzondere overeenkomsten.
Doel en opzet Masterclass Bijzondere Overeenkomsten
Bijzondere overeenkomsten met betrekking tot onder meer koop, opdracht en borg komen aan bod in deze Masterclass. Aan de hand van praktijkvoorbeelden en oefeningen leer je de verschillende regelingen in de juiste context plaatsen. Jouw docent, die zelf in het contractenrecht actief is, helpt je de vertaling te maken naar je eigen praktijk. Hierdoor kun je de opgedane inzichten direct in je eigen werk toepassen.
Vooropleiding
Je beschikt over HBO- of WO-werk- en -denkniveau. Het hebben van enige kennis van contractenrecht helpt je bij het volgen van deze Masterclass, maar deze kennis wordt niet verplicht gesteld. Wil je je eerst verdiepen in contractenrecht? Bekijk dan onze Masterclass Contractenrecht.
Voorbereiding en studiebelasting
Je studiebelasting is ongeveer 10-12 uur per bijeenkomst.
Gunstige financiering
Betaal je het programma zelf? Dan kun je gebruikmaken van het levenlanglerenkrediet, een aantrekkelijke studiefinanciering voor volwassenen. Daarmee kan iedereen de opleidingskosten grotendeels door de overheid laten financieren. Kijk op levenlanglerenkrediet (LLLK) voor meer informatie of neem contact op met onze studieadviseurs.
Kies je eigen studievorm
Volg deze opleiding via een studievorm die bij jou past:
- Klassikaal, op een locatie naar keuze met medestudenten. Onze vele leslocaties zijn verspreid door het hele land. Zijn er voor jouw voorkeurslocatie onvoldoende aanmeldingen? Dan bieden wij jou een alternatieve locatie.
- Via e-learning, studeren op afstand en toegang tot een digitale leeromgeving. Behoefte aan flexibiliteit? Je bepaalt zelf waar en wanneer je studeert. Stel online vragen aan je docent en medestudenten.
- In een virtual classroom, een combinatie van thuisstudie en klassikaal. Je volgt online lessen op vaste tijdstippen, samen met andere studenten en onder begeleiding van een docent.
Bekijk de Opleidingsvarianten voor meer informatie.