Onderwijskunde is een vak dat veel impact heeft op de maatschappij. Dankzij innovatie en continue verbeteringen binnen het onderwijssysteem en opleidings- en leertrajecten kun je als onderwijskundige bijdragen aan interessant en kwalitatief hoogwaardig onderwijs. Een wereld waarin mensen interessante toekomstmogelijkheden hebben. Wil je leren hoe je leerprocessen succesvol ondersteunt, organiseert en ontwikkelt? In dit intensieve programma doe je fundamentele kennis op van onderwijskundige principes, onderwijsmanagement en onderwijsbeleid. Daarnaast verdiep je je breed in het ontwerpen van leertrajecten en digitale technologie voor het onderwijs. Dit programma is het eerste jaar van de NVAO-geaccrediteerde Master Onderwijskunde (MEd) van NCOI.
Doelgroep
Je wilt je binnen jouw organisatie bezighouden met onderwijskundige vraagstukken en het leren en ontwikkelen van mensen. Ook wanneer je leidinggevende of beleidsmaker in een bovenschools bestuurlijke organisatie bent, is dit programma een goede investering.
Doel en opzet Kort Masterprogramma Onderwijskunde
In dit actuele en praktijkgerichte programma ga je direct naar de kern van onderwijsbeleid. Je leert onderwijskundige oplossingen voor vraagstukken ontwerpen en ontdekt hoe je verbetertrajecten begeleidt. Met al deze kennis op zak groei je in korte tijd uit tot een breed ontwikkelde professional die succesvol inzetbaar is in tal van rollen in de constant veranderende wereld van onderwijs.
Je rondt elke Masterclass af met een opdracht die betrekking heeft op je eigen organisatie. De uitkomsten zijn direct toepasbaar in je eigen werkomgeving. Zo maak je constant de verbinding tussen theorie en praktijk. Het programma wordt verzorgd door docenten uit de praktijk. Zij zorgen elke bijeenkomst voor een inspirerende discussie over theorieën en modellen en bewaken de praktische bruikbaarheid van alles wat je leert. Bovendien kun je tijdens het programma gebruikmaken van de meest actuele literatuur en onze moderne online leeromgeving. Hier vind je alle relevante informatie rondom je studie en kun je communiceren met docenten en medestudenten.
Vooropleiding
Je beschikt over HBO- of WO-werk- en -denkniveau. Er zijn geen specifieke toelatingseisen. Het is echter zeer aan te raden dat je beschikt over meerdere jaren relevante werkervaring als bijvoorbeeld teamleider of coördinator in een onderwijscontext.
Voorbereiding en studiebelasting
Ongeveer 10-12 uur per bijeenkomst.
Gunstige financiering
Betaal je het programma zelf? Dan kun je gebruikmaken van het levenlanglerenkrediet, een aantrekkelijke studiefinanciering voor volwassenen. Daarmee kan iedereen de opleidingskosten grotendeels door de overheid laten financieren. Kijk op levenlanglerenkrediet (LLLK) voor meer informatie of neem contact op met onze studieadviseurs.
Kies je eigen studievorm
Volg deze opleiding via een studievorm die bij jou past:
- Klassikaal, op een locatie naar keuze met medestudenten. Onze vele leslocaties zijn verspreid door het hele land. Zijn er voor jouw voorkeurslocatie onvoldoende aanmeldingen? Dan bieden wij jou een alternatieve locatie.
- Via e-learning, studeren op afstand en toegang tot een digitale leeromgeving. Behoefte aan flexibiliteit? Je bepaalt zelf waar en wanneer je studeert. Stel online vragen aan je docent en medestudenten.
- In een virtual classroom, een combinatie van thuisstudie en klassikaal. Je volgt online lessen op vaste tijdstippen, samen met andere studenten en onder begeleiding van een docent.
Bekijk de Opleidingsvarianten voor meer informatie.