Tijdens het Masterprogramma Organiseren en Netwerksturing in de Publieke Sector van onze businesspartner Bestuursacademie Nederland leer je te sturen in netwerken, waarbij je rekening houdt met de belangen, posities en relaties van de relevante partijen bij de aanpak van een politieke, bestuurlijke of maatschappelijke uitdaging. Je gaat aan de slag met specifieke maatschappelijke problemen. Daarnaast leer je oog te hebben voor de inhoudelijke, strategische en institutionele onzekerheden die zich in (beleids)netwerken kunnen voordoen. Je ontwikkelt kennis om machtsinvloeden in en tussen publieke organisaties te herkennen en een beleidsadvies volgens de juiste procedure op de bestuurlijke agenda te krijgen.
Onderdeel van Master Bestuurskunde
Dit Masterprogramma vormt samen met het Masterprogramma Beleidsontwikkeling en Bestuursadvies jaar 1 van de Master Bestuurskunde. Wil je verder studeren naar de Master Bestuurskunde en voldoe je aan de toelatingsvoorwaarden? Dan ontvang je vrijstelling voor de gelijknamige onderdelen.
Doelgroep
Je bent beleidsmedewerker, beleidsadviseur of leidinggevende in een publieke of overheidsorganisatie. Je wilt je verder ontwikkelen op het gebied van organisatiekunde en management met aandacht voor de publieke sector.
Doel en opzet Masterprogramma Organiseren en Netwerksturing in de Publieke Sector
Met deze Master ontwikkel je je op hoog niveau. Je opleiding bij NCOI kenmerkt zich door de volgende aanpak:
Vooropleiding
Je beschikt over HBO- of WO-werk- en -denkniveau.
Voorbereiding en studiebelasting
Je studiebelasting is ongeveer 10-12 uur per bijeenkomst.
Gunstige financiering
Betaal je het programma zelf? Dan kun je gebruikmaken van het levenlanglerenkrediet, een aantrekkelijke studiefinanciering voor volwassenen. Daarmee kan iedereen de opleidingskosten grotendeels door de overheid laten financieren. Kijk op levenlanglerenkrediet (LLLK) voor meer informatie of neem contact op met onze studieadviseurs.
Kies je eigen studievorm
Volg deze opleiding via een studievorm die bij jou past:
- Klassikaal, op een locatie naar keuze met medestudenten. Onze vele leslocaties zijn verspreid door het hele land. Zijn er voor jouw voorkeurslocatie onvoldoende aanmeldingen? Dan bieden wij jou een alternatieve locatie.
- Via e-learning, studeren op afstand en toegang tot een digitale leeromgeving. Behoefte aan flexibiliteit? Je bepaalt zelf waar en wanneer je studeert. Stel online vragen aan je docent en medestudenten.
- In een virtual classroom, een combinatie van thuisstudie en klassikaal. Je volgt online lessen op vaste tijdstippen, samen met andere studenten en onder begeleiding van een docent.
Bekijk de Opleidingsvarianten voor meer informatie.