MBO-programma
NVAO geaccrediteerd
12 maanden
Met code: NCOI15
Tijdens de MBO Elektrotechniek leer je elektrotechnisch monteren, installeren, inregelen, testen, meten en controleren. Tijdens de 3 modules komen onderwerpen aan bod van wisselspanning, gelijkspanning, inductie, magnetisme en energietechniek tot tekeningen en schema’s, storing zoeken en verhelpen, weerstanden, micro- en nanotechnologie en veiligheid en arbo. Omdat er een tekort aan technisch goed geschoolde mensen is, kun je na dit programma snel aan de slag in de elektrotechnische sector. Bovendien geeft het diploma je mogelijk vrijstelling in de opleidingen MBO Technicus Elektrotechnische Installaties Woning en Utiliteit niveau 4 en MBO Technicus Elektrotechnische Industriële Installaties en Systemen niveau 4.
Je bent werkzaam of wilt werkzaam zijn in het vakgebied van elektrotechniek. Je wilt bijvoorbeeld elektrotechnische apparatuur en systemen maken of installeren. Hiervoor wil je diepgaande vakkennis opdoen op MBO-niveau.
In dit boeiend programma ontwikkel je de kennis en vaardigheden die je nodig hebt als elektrotechnicus. Je verdiept je in elektrische energie, spanning, stroom en schakelingen en gaat aan de slag met elektrotechnisch monteren, installeren en testen. Leren doe je in de praktijk en daarom voer je praktijkopdrachten uit. Zo kun je wat je leert direct toepassen. Ook kun je tijdens de vakopleiding gebruikmaken van de meest actuele literatuur en heb je toegang tot onze online leeromgeving. Hier vind je alle relevante informatie rondom je studie, zoals opdrachten, studietips en aanvullende informatie.
Het programma bestaat uit onderdelen die ook in een erkende MBO-opleiding zitten. Hierdoor weet je zeker dat het programma van hoge kwaliteit is.
Er zijn geen specifieke vooropleidingseisen voor dit programma. Het programma wordt verzorgd op MBO-niveau.
Ongeveer 3-5 uur per bijeenkomst.
Volg deze opleiding via een studievorm die bij jou past:
Bekijk de Opleidingsvarianten voor meer informatie.
De volgende modules en onderwerpen komen aan bod:
(6 bijeenkomsten)
(4 bijeenkomsten)
(6 bijeenkomsten)
Je sluit de module Elektrotechniek af met een digitaal examen. Het voordeel van een digitaal examen is dat je zelf je examen kunt inplannen. Daarbij kun je zowel het moment als de plaats uitkiezen die voor jou het beste uitkomt. De overige modules rond je af met een praktijkgerichte opdracht. Heb je voor alle onderdelen een voldoende behaald, dan ontvang je het instituutsdiploma ‘MBO Elektrotechniek’ van MBO College van NCOI.
Dit deelprogramma kun je mogelijk inbrengen in een vervolg naar volledige MBO-opleidingen niveau 3 of 4 van NCOI.
Wil je meer weten over de opbouw van onze opleidingen? Zie dan opbouw MBO.
Betaal je je opleiding zelf? Voor veel van onze opleidingen kun je gebruikmaken van interessante financiële voordelen. Welke mogelijkheden er zijn, lees je terug in onze subsidiebrochure.
Veel werkgevers willen graag investeren in de ontwikkeling van hun medewerkers en beschikken over een jaarlijks opleidingsbudget om opleidingen voor werknemers te bekostigen. Heeft jouw organisatie een opleidingsbudget waar je gebruik van kunt maken? Vraag het na bij de HR-afdeling of je leidinggevende, want dit kan veel voordeel opleveren.