MBO Module Verpleegtechnische Handelingen voor de Helpende

Praktijkgericht programma gericht op verpleegtechnische handelingen - 6 maanden

Opleidingsniveau icoon
Opleidingsniveau

MBO-programma

Certificaat icon
Erkenning

NVAO geaccrediteerd

Duur van de opleiding icoon
Duur
Download icoon
Meer informatie Download brochure
 Vragen? 06 26 10 95 78
Behoefte aan persoonlijk studieadvies op basis van je huidige loopbaan en leerdoelen?
Algemeen
Algemeen

Heb je een diploma Helpende Zorg en Welzijn niveau 2? En wil je breder inzetbaar zijn? In dit programma leer je onder meer medicijnen verstrekken en toedienen. Ook leer je verpleegtechnische handelingen uit te voeren zoals wondverzorging, het verlenen van eerste hulp en het verzorgen van een stoma. Op de lesdagen verdiep je je in de theorie en oefen je de verpleegtechnische handelingen in een skills lab. Zo vergroot je in korte tijd je inzetbaarheid als helpende.

Doelgroep

Dit programma is voor iedere helpende (MBO-niveau 2) die medicijnen moet toedienen en checken en die verpleegtechnische handelingen moet kunnen verrichten. Ben je op zoek naar een kort en praktijkgericht programma? Dan is dit programma iets voor jou.

Doel en opzet MBO Module Verpleegtechnische Handelingen voor de Helpende

In dit programma verdiep je je in veelvoorkomende ziektebeelden (COPD, CVA) en ontwikkel je inzicht in onbegrepen gedrag. Je gaat aan de slag met het controleren en toedienen van medicatie, het verzorgen van wonden en het toepassen van eerste hulp. Ook leer je de blaaskatheter en maagsonde observeren en controleren en ga je aan de slag met het meten van de bloeddruk en polsslag. Zo word je heel goed voorbereid op de praktijk.

Vooropleiding

Dit programma wordt verzorgd op MBO-niveau. Je kunt dit programma volgen als je in het bezit bent van een diploma MBO Helpende Zorg en Welzijn niveau 2 en werkzaam bent bij een erkend leerbedrijf voor MBO Verzorgende IG niveau 3.

Voorbereiding en studiebelasting

Ongeveer 16 uur per bijeenkomst.

Praktijkportfolio

Het programma is ingericht volgens de methode van het competentiegericht werken. Dit houdt in dat je een portfolio aanlegt. In dit portfolio neem je onder andere een praktijkverslag op dat je opstelt naar aanleiding van je werkzaamheden als helpende. Vanaf de start van je studie ben je minimaal 16 uur in de week werkzaam in de praktijk.

Praktijkmodule

Tijdens de studie ontwikkel je vaardigheden in een zogenaamd skills lab. Dit is een zeer goed uitgeruste oefenruimte waar je daadwerkelijk oefent met vaardigheden die je als helpende nodig hebt.

Kies je eigen studievorm

Volg de opleiding via een studievorm die bij jou past:

  • Klassikaal, op een locatie naar keuze met medestudenten. Onze vele leslocaties zijn verspreid door het hele land. Zijn er voor jouw voorkeurslocatie onvoldoende aanmeldingen? Dan bieden wij jou een alternatieve locatie.

Bekijk de Opleidingsvarianten voor meer informatie.

Studieprogramma
Afronding
Lesplanning
Kosten
MBO Module Verpleegtechnische Handelingen voor de Helpende
Praktijkgericht programma gericht op verpleegtechnische handelingen - 6 maanden
Heb je vragen?

Onze deskundige opleidingsadviseurs zijn telefonisch bereikbaar van maandag t/m vrijdag van 08.00 tot 17.00 uur en via WhatsApp op werkdagen tussen 10.00 en 16.00 uur.

Vraag de online brochure aan

Wil je nog beter worden in je werk? Doorgroeien naar een hogere functie? Of ben je toe aan een carrièreswitch? Bij NCOI Opleidingen vind je opleidingen op ieder niveau in vrijwel elke branche. Je kunt voor elk vakgebied een online brochure aanvragen. Daarin lees je alles over onze opleidingen, studeren bij NCOI en wat dit jou kan bieden.

De grootste opleider van werkend Nederland
NCOI - wij leiden meer dan 20.000 professionals per jaar op
Ieder jaar leiden we
20.000
professionals op
NCOI - meer dan 1.250 opleidingen en trainingen
Kies uit meer dan
1.250
verschillende opleidingen en trainingen
NCOI - meer dan 2.000 bevlogen docenten
Volg les bij een van onze
2.000+
bevlogen docenten