MBO - Niveau 4
NVAO geaccrediteerd
18 maanden
Als verpleegkundige heb je te maken met patiënten met uiteenlopende klachten. In deze MBO Verpleegkundige (MBO-V) niveau 4 Verkort word je op erkend MBO-niveau opgeleid, zodat je precies weet hoe jij je patiënten kunt helpen. Zo houd je je bezig met lichamelijke verzorging, wondverzorging en zorg- en begeleidingsactiviteiten. Het werk als verpleegkundige is veelzijdig. Of je nu wilt werken in een verpleeg-, verzorgingshuis en de thuiszorg (VVT), het ziekenhuis (ZH), de gehandicaptenzorg (GHZ) of de geestelijke gezondheidszorg (GGZ), met deze opleiding behaal je een erkend diploma dat veel waard is in de branche.
NCOI heeft officieel toestemming van het ministerie van OCW om MBO-opleidingen te verzorgen. Hierdoor kan NCOI officieel erkende MBO-diploma’s verstrekken. Zie voor meer informatie.
Als (aankomend) verpleegkundige houd je je bezig met de volgende zaken:
Wil je in korte tijd een erkend MBO-diploma Verpleegkunde behalen? Jij wilt graag aan het werk in een verpleeg-, verzorgingshuis en de thuiszorg (VVT), het ziekenhuis (ZH), de gehandicaptenzorg (GHZ) of de geestelijke gezondheidszorg (GGZ). Om deel te nemen aan de MBO Verpleegkundige niveau 4 Verkort beschik je over een MBO-diploma Verzorgende IG niveau 3 en minimaal 1 jaar werkervaring in deze functie.
Er zijn meerdere varianten van de opleiding MBO Verpleegkundige niveau 4 Verkort. Bekijk welke variant het beste bij jou past:
Heb je vragen over de mogelijkheden? Neem dan contact op met een van onze opleidingsadviseurs zodat jullie samen een persoonlijk opleidingsplan kunnen opstellen.
Tijdens deze opleiding Verpleegkundige word je op verschillende manieren begeleid. Dat begint al vanaf het eerste moment. Zo wordt er vooraf aan de opleiding telefonisch contact met je opgenomen, waarbij de belangrijkste informatie aan bod komt. Denk hierbij aan de geschiktheid van je werkplek of stage en de keuzedelen die je kunt volgen.
Tijdens je opleiding heb je contact met een studiebegeleider. Voor je werkplekleren of stage heb je contact met een BPV-begeleider vanuit NCOI en een leermeester vanuit het stagebedrijf. Dit is vaak een leidinggevende of ervaren collega. Hij of zij helpt je de praktijkopdrachten uit te voeren. Hoe je werkplekleren/stage, begeleiding en examinering verder werken ontdek je ook tijdens het begeleidingsprogramma wat je tijdens je opleiding volgt.
Vanuit het door jou behaalde diploma van de opleiding Verzorgende IG volg je alleen nog onderdelen uit de opleiding MBO Verpleegkundige niveau 4 Verkort die je niet eerder hebt aangetoond. Vanwege de herkenbare inhoudelijke verwantschap tussen beide opleidingen ontstaat er een compact restprogramma.
Deze opleiding is speciaal ontwikkeld voor volwassen studenten die een MBO-diploma willen behalen. Voor de start van de opleiding wordt persoonlijk contact met je opgenomen. Alle belangrijke aspecten worden dan telefonisch met je doorgenomen. Zo wordt onder andere ingegaan op de rol van de stage in de opleiding, de geschiktheid van je werkplek en de keuzedelen waaruit je kunt kiezen. Tijdens de opleiding volg je het begeleidingsprogramma. Hierin wordt de begeleiding, beroepspraktijkvorming (stage) en examinering uitgelegd. Daarnaast krijg je een introductie in e-Connect, de digitale leeromgeving van NCOI, waar je alle informatie over je opleiding vindt.
MBO Verpleegkundige niveau 4 Verkort is een combinatie tussen theorie en praktijk. Je loopt stage en volgt lessen waarbij de docent voorbeelden laat zien uit het werkveld. Dat maakt de lessen leuk en de leerstof herkenbaar. Ook zijn de boeken die in deze opleiding worden gebruikt geschikt voor MBO. Hierdoor werk je doelgericht naar het diploma. Wij maken het je zo makkelijk mogelijk om je diploma te halen.
In deze opleiding staat praktijkgericht leren en de combinatie tussen werk en privé centraal. Je past jouw opgedane kennis direct toe in de praktijk op je eigen werkplek of stagebedrijf. We noemen dit ook wel de beroepspraktijkvorming (BPV). Voor deze opleiding is het belangrijk dat je minimaal 24 uur per week stage loopt. Veel studenten kunnen stage lopen op hun eigen werkplek. Als jouw werkplek een erkend leerbedrijf is, kan jij je huidige werkplek ook als stageplaats voordragen. Je hoeft dan geen aanvullende stage te lopen. Twijfel je of jouw werkplek geschikt is? Check het op www.s-bb.nl of neem contact op met een van onze studieadviseurs via +31 – 35 6 400 411.
Heb je op dit moment geen geschikte werkplek? Dan loop je stage bij een bedrijf dat je zelf zoekt. Het kan je daarbij mogelijk helpen.
Je kunt deelnemen aan deze opleiding als je beschikt over het diploma MBO Verzorgende IG niveau 3 en minimaal 1 jaar werkervaring in deze functie.
Ongeveer 5-7 uur per bijeenkomst.
Tijdens je opleiding krijg je toegang tot de app CareUp, een Virtual Learning Lab waarmee je verpleegtechnische handelingen volgens de Vilans-protocollen kunt oefenen en toetsen. Met behulp van deze app ben je sneller én beter voorbereid op de praktijklessen en de beroepspraktijkvorming (BPV). Je oefent via de app een bepaalde handeling die je vervolgens afsluit met een toets. Rond je de toets succesvol af, dan ontvang je een certificaat en/of accreditatiepunten voor de BIG-registratie. Kortom, CareUp biedt je een laagdrempelige manier om verpleegtechnische handelingen te leren en bij te houden.
Volg deze opleiding via een studievorm die bij jou past:
Bekijk de voor meer informatie.
Het diploma van de opleiding MBO Verzorgende IG niveau 3 is door de examencommissie van de opleiding MBO Verpleegkundige niveau 4 Verkort beoordeeld. Op basis van je diploma en werkervaring in deze functie ontvang je een individueel vrijstellingsbesluit en een nog te doorlopen programma.
De opleiding bestaat uit werkplekleren of stage, 8 modules (4, 6 of 8 bijeenkomsten of online), keuzedelen, een module Begeleiding (4 bijeenkomsten van 3 uur en zelfstudie). Om een officieel erkend MBO-diploma te behalen is landelijk vastgelegd dat een bepaald verplicht niveau geldt voor Nederlands, rekenen en Engels. Voor deze algemene onderdelen word je door NCOI uitstekend begeleid. Meer informatie vind je in de toelichting op .
Tijdens deze MBO-V leer je hoe je verschillende verpleegtechnische handelingen uitvoert en hoe je een verzorgplan opstelt. Daarnaast kies je een specialisatie in de richting van bijvoorbeeld zorginnovaties, gezonde leefstijl, licht verstandelijke beperkingen of een van de andere mogelijkheden.
(6 bijeenkomsten)
(6 bijeenkomsten)
(E-learning)
(8 bijeenkomsten)
(12 bijeenkomsten)
(4 bijeenkomsten)
Tijdens de opleiding maak je verschillende toetsen waarmee je stapsgewijs het programma doorloopt. Na je stage rond je de opleiding af met een praktijkexamen waarin je laat zien dat je het vak beheerst. Heb je voor alle onderdelen een voldoende behaald, dan ontvang je het officiële, door de overheid erkende diploma ‘Verpleegkundige’, zoals ingeschreven in het Centraal Register Beroepsopleidingen (CREBO). Het behalen van een erkend diploma wordt steeds belangrijker. NCOI zorgt ervoor dat je dit kunt behalen.
Wil je meer weten over de opbouw van onze opleidingen? Zie dan .
Betaal je je opleiding zelf? Voor veel van onze opleidingen kun je gebruikmaken van interessante financiële voordelen. Welke mogelijkheden er zijn, lees je terug in onze subsidiebrochure.
Veel werkgevers willen graag investeren in de ontwikkeling van hun medewerkers en beschikken over een jaarlijks opleidingsbudget om opleidingen voor werknemers te bekostigen. Heeft jouw organisatie een opleidingsbudget waar je gebruik van kunt maken? Vraag het na bij de HR-afdeling of je leidinggevende, want dit kan veel voordeel opleveren.