MBO Verpleegkundige niveau 4

Behaal in korte tijd een officieel erkend MBO-diploma - 3 jaar

Opleidingsniveau icoon
Opleidingsniveau

MBO - Niveau 4

Certificaat icon
Erkenning

NVAO geaccrediteerd

Duur van de opleiding icoon
Duur
Download icoon
Meer informatie Download brochure
 Vragen? 06 26 10 95 78
Behoefte aan persoonlijk studieadvies op basis van je huidige loopbaan en leerdoelen?
Algemeen
Algemeen

Wil jij je omscholen tot verpleegkundige? Schrijf je in voor de opleiding MBO Verpleegkundige niveau 4. Als verpleegkundige help je patiënten met uiteenlopende klachten. Zo houd je je bezig met lichamelijke verzorging, wondverzorging en zorg- en begeleidingsactiviteiten. Het werk als verpleegkundige is veelzijdig. Je voert verpleegtechnische handelingen uit, maar kunt ook goed omgaan en communiceren met de cliënten. Je leert de fijne kneepjes van het vak verpleegkunde, zodat je na afloop aan de slag kunt in het verzorgingstehuis, ziekenhuis of een andere zorginstelling. Tijdens de MBO Verpleegkundige niveau 4 combineer je theorie direct met de praktijk en behaal je een erkend MBO-diploma. Heb je al een Verzorgende IG diploma? Bekijk dan MBO-Verpleegkundige niveau 4 verkort.

Officieel erkend

NCOI heeft officieel toestemming van het ministerie van OCW om MBO-opleidingen te verzorgen. Hierdoor kan NCOI officieel erkende MBO-diploma’s verstrekken. Zie MBO Erkenningen voor meer informatie.

Wat doet een MBO-verpleegkundige?

Als (aankomend) verpleegkundige houd je je bezig met de volgende zaken:

  • Samenwerken met andere beroepsgroepen uit de zorg
  • Bijdragen aan goede kwaliteit van zorg
  • Reageren op onvoorziene en crisissituaties

Doelgroep

Wil je in korte tijd een erkend MBO-diploma Verpleegkunde behalen? Deze opleiding is perfect voor zij-instromers, omscholers of als je niet in het bezit bent van een VIG-diploma. Jij wilt graag aan het werk in een verpleeg-, verzorgingshuis en de thuiszorg (VVT), het ziekenhuis (ZH), de gehandicaptenzorg (GHZ) of de geestelijke gezondheidszorg (GGZ).

Er zijn meerdere varianten van de MBO-opleiding Verpleegkunde. Bekijk welke variant het beste bij jou past:

  • Beschik je over een Verzorgende IG-diploma, dan is de verkorte variant het meest geschikt voor jou. (Voor de doorstromer)
  • Beschik je over een diploma van een andere zorgopleiding van hetzelfde of hoger niveau; dan is de reguliere opleiding met maatwerk voor jou het meest geschikt

Heb je vragen over de mogelijkheden? Neem dan contact op met een van onze opleidingsadviseurs zodat jullie samen een persoonlijk opleidingsplan kunnen opstellen.

Begeleiding

Tijdens deze opleiding Verpleegkundige word je op verschillende manieren begeleid. Dat begint al vanaf het eerste moment. Zo wordt er vooraf aan de opleiding telefonisch contact met je opgenomen, waarbij de belangrijkste informatie aan bod komt. Denk hierbij aan de geschiktheid van je werkplek of stage en de keuzedelen die je kunt volgen. 

Tijdens je opleiding heb je contact met een studiebegeleider. Voor je werkplekleren of stage heb je contact met een BPV-begeleider vanuit NCOI en een leermeester vanuit het stagebedrijf. Dit is vaak een leidinggevende of ervaren collega. Hij of zij helpt je de praktijkopdrachten uit te voeren. Hoe je werkplekleren/stage, begeleiding en examinering verder werken ontdek je ook tijdens het begeleidingsprogramma wat je tijdens je opleiding volgt.

Doel en opzet MBO Verpleegkundige niveau 4

Deze praktijkgerichte opleiding MBO Verpleegkundige niveau 4 is speciaal ontwikkeld voor volwassen studenten die een erkend MBO-diploma willen behalen. We weten hoe het is om volwassenen op te leiden. Het zwaartepunt van al onze opleidingen ligt op werkplekleren. Je leert dus door opdrachten uit te voeren tijdens je werk. Tijdens de onderwijsmodules leer je ook van je collega's, net zoals jij professionals die een stapje verder willen.

Naast je werkplekleren of stage volg je modules in de vorm van klassikale of online bijeenkomsten. Deze modules worden verzorgd door docenten die zelf in het vakgebied werkzaam zijn, ze maken gebruik van veel voorbeelden. Daardoor krijg je een heldere uitleg en voorbeelden die je echt in de praktijk tegen kunt komen. Tijdens de hele opleiding krijg je toegang tot e-Connect, de digitale leeromgeving van NCOI, waarin je alle informatie over je opleiding vindt.

Keuzedelen

Wat zijn keuzedelen? Naast de modules die je tijdens de opleiding volgt heb je ook keuzedelen. Je kunt met een keuzedeel een eigen invulling geven aan je opleiding. Je kunt je kennis en vaardigheden met deze keuzedelen verdiepen of verbreden. Jij kiest afhankelijk van de opleiding 2 of 3 keuzedelen die je interessant lijken. Een keuzedeel is een verplicht onderdeel tijdens jouw opleiding. De keuzedelen vind je na jouw inschrijving terug op je persoonlijke e-Connectpagina.

Werkplekleren

In deze opleiding staat praktijkgericht leren en de combinatie tussen werk en privé centraal. Je past jouw opgedane kennis direct toe in de praktijk op je eigen werkplek of stagebedrijf. We noemen dit ook wel de beroepspraktijkvorming (BPV). Voor deze opleiding is het belangrijk dat je minimaal 24 uur per week stage loopt. Veel studenten kunnen stage lopen op hun eigen werkplek. Als jouw werkplek een erkend leerbedrijf is, kan jij je huidige werkplek ook als stageplaats voordragen. Je hoeft dan geen aanvullende stage te lopen. Twijfel je of jouw werkplek geschikt is? Check het op www.s-bb.nl of neem contact op met een van onze studieadviseurs via +31 – 35 6 400 411.

Heb je op dit moment geen geschikte werkplek? Dan loop je stage bij een bedrijf dat je zelf zoekt. Het Stage Instituut kan je daarbij mogelijk helpen.

Vooropleiding

Je kunt deelnemen aan deze opleiding als je minimaal beschikt over een diploma MBO-niveau 2, een diploma VMBO (kader, gemengd of theoretische leerweg) of een overgangsbewijs HAVO of VWO naar het vierde leerjaar.

Heb je niet de juiste vooropleiding? Dan kun je met een goede motivatie en ruime werkervaring een toelatingstoets maken. Met een goed resultaat kun je zo alsnog tot de opleiding toegelaten worden. Als je gebruik wilt maken van deze vorm van toelating, dan wordt tijdens de intake uitgelegd hoe dit in zijn werk gaat.

Voorbereiding en studiebelasting

Ongeveer 3-5 uur per bijeenkomst.

Praktijkmodules

De praktijkmodules Verpleegtechnische handelingen A, B en C worden verzorgd in moderne praktijklokalen. Je maakt tijdens deze praktijklessen gebruik van moderne en praktische materialen en instrumenten. Onze praktijklocaties bevinden zich op een beperkt aantal plaatsen in Nederland. Het kan dus voorkomen dat je deze praktijkmodules in een andere plaats en/of op een andere dag volgt dan je andere lessen.

Studieprogramma
Afronding
Lesplanning
Kosten
MBO Verpleegkundige niveau 4
Behaal in korte tijd een officieel erkend MBO-diploma - 3 jaar
SLIM-subsidie
Voor deze opleiding geldt mogelijk de SLIM-Scholingssubsidie. Wil jouw werkgever hiervoor in aanmerking komen, vul dan bij 'Actiecode' de code SLIM!03 in.
Heb je vragen?

Onze deskundige opleidingsadviseurs zijn telefonisch bereikbaar van maandag t/m vrijdag van 08.00 tot 17.00 uur en via WhatsApp op werkdagen tussen 10.00 en 16.00 uur.

Vraag de online brochure aan

Wil je nog beter worden in je werk? Doorgroeien naar een hogere functie? Of ben je toe aan een carrièreswitch? Bij NCOI Opleidingen vind je opleidingen op ieder niveau in vrijwel elke branche. Je kunt voor elk vakgebied een online brochure aanvragen. Daarin lees je alles over onze opleidingen, studeren bij NCOI en wat dit jou kan bieden.

De grootste opleider van werkend Nederland
NCOI - wij leiden meer dan 20.000 professionals per jaar op
Ieder jaar leiden we
20.000
professionals op
NCOI - meer dan 1.250 opleidingen en trainingen
Kies uit meer dan
1.250
verschillende opleidingen en trainingen
NCOI - meer dan 2.000 bevlogen docenten
Volg les bij een van onze
2.000+
bevlogen docenten