MBO-programma
NVAO geaccrediteerd
12 maanden
Met deze vakopleiding word je werkvoorbereider in de civiele techniek, met brede en diepgaande kennis. Je krijgt inzicht in bouwprocessen en ontwikkelt vaardigheden op het gebied van het offertetraject, uitvoeringsplannen schrijven, het uitvoeren zelf en projectmatig werken. Je begrijpt wat er gebeurt op werklocaties en in overleggen en je kunt daar goed op inspelen. Er is een groot tekort aan civieltechnische werkvoorbereiders. Met deze vakopleiding ben je direct volledig inzetbaar.
Je werkt in de infra en wilt je hier verder in specialiseren. Je wilt diepgaande vakkennis opdoen op MBO-niveau.
In deze vakopleiding krijg je inzicht in alle aspecten van de infra. Je gaat in op bouwmethoden en -processen voor wegen-, waterbouw en ondergrondse infrastructuur. Verder krijg je inzicht in verschillende kostensoorten en kun je een begroting maken en een nacalculatie uitleggen. Door ook in te gaan op projectmatig werken leer je veel over de fasering van projecten en het plannen van werkzaamheden. Tijdens de vakopleiding ga je hier zoveel mogelijk praktisch mee aan de slag, zodat je na afloop je nieuwe kennis en vaardigheden direct toepast in je werk.
Er zijn geen specifieke vooropleidingseisen voor dit programma. Het programma wordt verzorgd op MBO-niveau.
Ongeveer 3-5 uur per bijeenkomst.
Volg de opleiding via een studievorm die bij jou past:
Bekijk de Opleidingsvarianten voor meer informatie.
De volgende modules en onderwerpen komen aan bod:
(6 bijeenkomsten)
(6 bijeenkomsten)
(6 bijeenkomsten)
De modules sluit je elk af met een praktijkgerichte opdracht. Bij een voldoende beoordeling van alle onderdelen, ontvang je het instituutsdiploma ‘MBO Werkvoorbereider Civiele Techniek’ van MBO College van NCOI.
Als je verder wilt studeren voor een erkend MBO-diploma en je voldoet aan de toelatingsvoorwaarden voor de erkende MBO-opleiding, dan ontvang je vrijstelling voor gelijke onderdelen.
Wil je meer weten over de opbouw van onze opleidingen? Zie dan opbouw MBO.
Betaal je je opleiding zelf? Voor veel van onze opleidingen kun je gebruikmaken van interessante financiële voordelen. Welke mogelijkheden er zijn, lees je terug in onze subsidiebrochure.
Veel werkgevers willen graag investeren in de ontwikkeling van hun medewerkers en beschikken over een jaarlijks opleidingsbudget om opleidingen voor werknemers te bekostigen. Heeft jouw organisatie een opleidingsbudget waar je gebruik van kunt maken? Vraag het na bij de HR-afdeling of je leidinggevende, want dit kan veel voordeel opleveren.