Vakopleiding
NVAO geaccrediteerd
12 maanden
Met code: NCOI15
Wil je je specialiseren op het gebied van arbeidsveiligheid en arbeidsomstandigheden? Kies dan voor onze MVK-opleiding, toegelaten door HobƩon SKO. Wij leiden je op tot vakbekwaam middelbaar veiligheidskundige, geschikt voor allerlei vakgebieden. Of je nu werkt in de zorg, chemie, bouw, overheid of bij defensie, je levert na deze opleiding gegarandeerd een waardevolle bijdrage aan een veilige werkomgeving. Door je optimale afstemming tussen kennis en vaardigheden kun je efficiƫnter en effectiever te werk gaan. Kies daarom voor onze opleiding MVK.
Je werkt in een organisatie waar veiligheid een grote rol speelt. Bijvoorbeeld in de industrie, techniek, bouw, bij de overheid, in de zorg of in de vastgoedsector. Je bent bijvoorbeeld auditor, QHSE-coƶrdinator, KAM-coƶrdinator of adviseur op het gebied van veiligheid of hebt ambitie om dit te worden.
Deze vakopleiding bestaat uit vier modules en een afstudeeropdracht. Je gaat in op de Arbowet, bedrijfsgezondheidszorg en diverse veiligheids- en gezondheidsrisico's. Zo heb je inzicht in arbozorgsystemen, risicobeheersing en ongevallenonderzoek. Hiermee lever je een waardevolle bijdrage aan een veilige werkomgeving. Je werkt daarnaast aan je communicatievaardigheden.
Als je de opleiding hebt afgerond, ben je het aanspreekpunt voor Inspectie SZW en overige (toezichthoudende) instanties. Ook motiveer en faciliteer je veilig en gezond werken binnen je organisatie. Daarnaast ben je een bekwaam gesprekspartner en adviseur op het gebied van veiligheidsvraagstukken.
Deze opleiding wordt aangeboden middels ons blended programma: leren doe je altijd en overal. Tijdens de lessen vergaar je kennis, thuis doe je e-learningopdrachten en op je werkplek pas je deze kennis direct toe. Ook maken we gebruik van het visgraat-model waardoor je gestimuleerd wordt om constant systematisch na te denken over oorzaak-gevolg relaties op de vloer.
Het studiemateriaal is actueel en sluit perfect aan op de exameneisen. Alles wat je nodig hebt voor je studie vind je in onze moderne online leeromgeving. Zo kun je nagaan of je de lesstof beheerst met behulp van de memotrainer, deelnemen aan het discussieforum en werken aan opdrachten.
Je hebt een MBO-diploma op niveau 4 van een door het ministerie erkende opleiding. De Basisopleiding Veiligheidskunde (BVK) is ook een goede voorbereiding.
Afhankelijk van je vooropleiding en werkervaring dien je rekening te houden met een studiebelasting van ongeveer 16-18 studiebelastingsuren (Sbu) per bijeenkomst. Het totaal bestaat uit de volgende elementen:
Volg de opleiding via een studievorm die bij jou past:
Bekijk de Opleidingsvarianten voor meer informatie.
Tijdens deze, door HobƩon SKO toegelaten, vakopleiding van NCOI komen de volgende onderwerpen aan de orde:
(6 bijeenkomsten)
(6 bijeenkomsten)
(6 bijeenkomsten)
(6 bijeenkomsten)
Je sluit de module Arbowettelijk kader af met een digitaal examen. De module Mens en management sluit je af met een mondeling examen. De overige modules rond je af met een praktijkgerichte opdracht, die beoordeeld wordt door een onafhankelijke beoordelaar. De opleiding als geheel sluit je af met een afstudeeropdracht die je presenteert aan de leden van de afstudeercommissie.
Door de verschillende examenvormen sluit deze opleiding direct aan bij je dagelijkse werkpraktijk en je professionele ontwikkeling al MVK'er. Als je voldaan hebt aan alle exameneisen, ontvang je het diploma āMiddelbare Veiligheidskunde (MVK)ā van NCOI.
Om in aanmerking te komen voor het persoonscertificaat van HobƩon SKO gelden specifieke eisen. Voor de actuele eisen verwijzen wij je naar de website: www.hobeon.nl.
Betaal je je opleiding zelf? Voor veel van onze opleidingen kun je gebruikmaken van interessante financiƫle voordelen. Welke mogelijkheden er zijn, lees je terug in onze subsidiebrochure.
Veel werkgevers willen graag investeren in de ontwikkeling van hun medewerkers en beschikken over een jaarlijks opleidingsbudget om opleidingen voor werknemers te bekostigen. Heeft jouw organisatie een opleidingsbudget waar je gebruik van kunt maken? Vraag het na bij de HR-afdeling of je leidinggevende, want dit kan veel voordeel opleveren.