Praktijkopleiding
NVAO geaccrediteerd
12 maanden
Met code: NCOI15
Met de opleiding Praktijkdiploma Assistent-Accountant van onze businesspartner Markus Verbeek Praehep leg je een stevige basis voor je loopbaan. Je krijgt een introductie in de belangrijkste onderwerpen van accountancy, zoals wet- en regelgeving en externe verslaggeving. Het diploma kan bovendien mogelijk vrijstelling opleveren in de erkende opleiding HBO Bachelor Accountancy. Het programma is zo ontwikkeld, gepland en georganiseerd dat het prima is te combineren met een drukke baan.
Deze opleiding maakt deel uit van de volledige HBO Bacheloropleiding Accountancy van onze businesspartner Markus Verbeek Praehep. Wil je verder studeren en voldoe je aan de toelatingsvoorwaarden voor Bachelor? Dan ontvang je mogelijk vrijstelling voor de gelijke onderdelen uit de Bacheloropleiding. Met een aanvullende opdracht kun je met dit HBO-programma meteen het officiƫle Propedeusegetuigschrift behalen. Om hiervoor in aanmerking te komen dien je toelaatbaar te zijn tot de HBO Bacheloropleiding. Kruis Propedeuse aan bij je aanmelding. Zie Hogeschool NCOI voor meer informatie.
Deze opleiding is speciaal ontwikkeld voor iedereen die zich wil ontwikkelen tot accountant en in een praktijkgericht programma hierin de eerste stap wil zetten. Met deze opleiding rond je de eerste fase van de HBO Bachelor Accountancy af, wat een mooi vervolg is op deze boeiende opleiding.
In deze opleiding worden theorie en praktijk voortdurend afgewisseld. Je krijgt een introductie in de belangrijkste onderwerpen van accountancy. Zo ga je aan de slag met de wet- en regelgeving waar een accountant in zijn werk rekening mee moet houden. Daarnaast vergroot je je inzicht in de functies en richtlijnen van financiĆ«le verslaggeving. Je ontwikkelt vaardigheden om de jaarrekening te beoordelen op basis van juistheid en toereikendheid. Met de module Data science en onderzoek leg je bovendien een stevige basis voor een toekomst in de financiĆ«le wereld. Als financial kun je immers niet meer zonder kennis en vaardigheden op dit gebied. Tevens behaal je in deze fase direct het diploma Moderne Bedrijfsadministratie. Heb je al een Moderne Bedrijfsadministratie-diploma? Dan krijg je mogelijk een groot deel van de opleiding vrijgesteld. In het praktijkprogramma worden de opdrachten gekoppeld aan je toekomst als accountant. Hierdoor wordt de theorie praktisch toepasbaar gemaakt en haal je direct profijt uit deze opleiding. De opleiding wordt verzorgd door ervaren praktijkdocenten. Zij zorgen voor interactieve bijeenkomsten waar veel ruimte is voor discussie en casuĆÆstiek. Zie het programma voor de inhoud van deze opleiding.
Er zijn geen specifieke vooropleidingseisen. Het programma wordt verzorgd op HBO-niveau. Enige voorkennis van de basisprincipes van boekhouden is gewenst.
Volg deze opleiding via een studievorm die bij jou past:
Bekijk de Opleidingsvarianten voor meer informatie.
De volgende modules en onderwerpen komen aan bod:
(8 bijeenkomsten)
(8 bijeenkomsten)
(8 bijeenkomsten)
(8 bijeenkomsten)
(10 bijeenkomsten)
(6 bijeenkomsten)
Je rondt de module Data science en onderzoek af met een praktijkgerichte opdracht. De module Financial accounting 1 rond je af met een digitaal examen van Markus Verbeek Praehep. De overige modules rond je af met een digitaal examen dat je aflegt bij de Nederlandse Associatie voor Examinering. Bij een voldoende beoordeling van alle examens ontvang je het diploma āPraktijkdiploma Assistent-Accountantā van Markus Verbeek Praehep. Daarnaast ontvang je het officiĆ«le diploma āModerne Bedrijfsadministratieā van de Nederlandse Associatie voor Examinering.
Betaal je je opleiding zelf? Voor veel van onze opleidingen kun je gebruikmaken van interessante financiƫle voordelen. Welke mogelijkheden er zijn, lees je terug in onze subsidiebrochure.
Veel werkgevers willen graag investeren in de ontwikkeling van hun medewerkers en beschikken over een jaarlijks opleidingsbudget om opleidingen voor werknemers te bekostigen. Heeft jouw organisatie een opleidingsbudget waar je gebruik van kunt maken? Vraag het na bij de HR-afdeling of je leidinggevende, want dit kan veel voordeel opleveren.