Het beroep rentmeester bestaat al eeuwen. Voorheen richtte de rentmeester zich vooral op het beheer van landerijen van grootgrondbezitters. Maar de rentmeester van vandaag is een vastgoedspecialist in het landelijk gebied. Wil jij rentmeester worden? Kies dan deze opleiding. De opleiding is zeer praktijkgericht. Je werkt aan een eigen projectcase en doet samen met je medestudenten een excursie. De opleiding voldoet aan de kennisvereisten van de Nederlandse Vereniging van Rentmeesters (NVR).
Doelgroep
Je wilt je ontwikkelen tot rentmeester. Je hebt bijvoorbeeld de opleiding Grondverwerving en Schadevergoedingen gevolgd of je werkt als taxateur landelijk vastgoed. Ook als je werkzaam bent in de aankoop en het beheer van landelijk vastgoed, bijvoorbeeld bij de overheid, een natuurorganisatie, adviesbureau, vermogensbeheer of rentmeesterskantoor. Voor het uitvoeren van een projectcase heb je een relevante werkplek nodig.
Doel en opzet Rentmeestersopleiding
In de opleiding staat praktijkgerichtheid centraal. De bijeenkomsten en opdrachten staan in het teken van interactiviteit en toepassing van het geleerde. Je maakt een praktijkcase in je eigen werkomgeving. Door deze praktijkcase en de bijbehorende mentoruren haal je een hoog rendement uit je leerproces. Je wordt begeleid door zeer deskundige docenten die allen op strategisch niveau werkzaam zijn binnen hun specialisme. Tijdens de afwisselende excursie ga je ervaring opdoen in het werkveld.
Het studiemateriaal is actueel en sluit perfect aan op de exameneisen. Alles wat je nodig hebt voor je studie vind je in onze online leeromgeving. Je vindt hier lesvoorbereidingen, opdrachten en aanvullende informatie.
Vooropleiding
Je hebt een opleiding op minimaal HBO-niveau. Daarnaast heb je één van de volgende diploma's: Grondverwerving en Schadevergoedingen, Basistheorie Vastgoed of Aanvullende Theorie Landelijk Vastgoed. Heb je een andere relevante opleiding gevolgd? Neem dan contact op met een van onze adviseurs.
Voorbereiding en studiebelasting
Je studiebelasting is ongeveer 5-6Â uur per bijeenkomst.