Whitepaper AIEEAA

Hoe kostenbesparing en energietransitie elkaar kunnen versterken

Klimaatdoelstellingen, energietransitie, CO2-neutraal, energieakkoord: dagelijks komen deze termen voorbij. Het besef dat we met zijn allen iets moeten doen aan de uitstoot van het broeikasgas CO2 groeit steeds meer. Om die uitstoot te verminderen bedenken we allerlei technieken. Zo kunnen we CO2 afvangen en opslaan in lege aardgasvelden in de Noordzee. Ook bestaan er al brandstoffen die weinig of geen broeikasgas uitstoten. Denk aan biobrandstof en waterstof. Verder zijn energiebronnen als de zon, water en wind, die geen CO2 uitstoten en waarmee we elektriciteit op kunnen wekken.

De hele maatschappij is verantwoordelijk en iedereen moet zijn steentje bijdragen. Zo wil de regering dat de particuliere burgers in Nederland samen in 3,4 miljard kilogram CO2 minder uitstoten dan ze nu doen. Uit onderzoek blijkt dat de meeste winst te halen is in de industrie. Daarvan vraagt de overheid een besparing 14,3 miljard kilogram.

Energie besparen verdient zichzelf terug

Daarvoor kunnen we bovenstaande technieken gebruiken. Die zijn zeker niet onbelangrijk, maar verreweg de grootste winst valt te behalen door te besparen op energiegebruik. Daarmee snijdt het mes namelijk aan twee kanten. Wat je niet verbruikt, stoot niet alleen niets uit, het hoeft ook niet te worden opgewekt. En het opwekken van energie brengt altijd kosten met zich mee. Dus een investering in het besparen op energieverbruik, bijvoorbeeld door je bedrijfsprocessen efficiënter te maken, verdient zich altijd terug. Sterker nog, het kan zelfs meer opleveren dan je eraan uitgeeft. Energietransitie en kostenbesparing kunnen dus hand-in-hand gaan en elkaar zelfs versterken.

Vakmensen opleiden

Het is dan wel belangrijk dat je weet hoe je dat aan moet pakken en daar is kennis voor nodig. De volgende stap is dus mensen opleiden met die vakkennis. Technisch opgeleide mensen, die hun ideeën goed kunnen presenteren en ondernemers en directies goed kunnen adviseren en ontzorgen.

Hebben we uw interesse gewekt en wilt hier meer over lezen? Vraag dan hieronder de gratis whitepaper aan: ‘De rol van de industrie in het behalen van de klimaatdoelstellingen’.

Om u beter te kunnen adviseren kunnen we telefonisch of per e-mail contact met u opnemen.

Het privacy statement van NCOI is van toepassing op dit formulier.
Heb je vragen?

Onze deskundige opleidingsadviseurs zijn telefonisch bereikbaar van maandag t/m vrijdag van 08.00 tot 17.00 uur en via WhatsApp op werkdagen tussen 10.00 en 16.00 uur.

Vraag de online brochure aan

Wil je nog beter worden in je werk? Doorgroeien naar een hogere functie? Of ben je toe aan een carrièreswitch? Bij NCOI Opleidingen vind je opleidingen op ieder niveau in vrijwel elke branche. Je kunt voor elk vakgebied een online brochure aanvragen. Daarin lees je alles over onze opleidingen, studeren bij NCOI en wat dit jou kan bieden.

De grootste opleider van werkend Nederland
NCOI - wij leiden meer dan 20.000 professionals per jaar op
Ieder jaar leiden we
20.000
professionals op
NCOI - meer dan 1.250 opleidingen en trainingen
Kies uit meer dan
1.250
verschillende opleidingen en trainingen
NCOI - meer dan 2.000 bevlogen docenten
Volg les bij een van onze
2.000+
bevlogen docenten
Opleidingsadvies op maat?
Onze deskundige opleidingsadviseurs zijn telefonisch bereikbaar van maandag t/m vrijdag van 08.00 tot 17.00 en via WhatsApp op werkdagen tussen 10.00 en 16.00 uur.