Wil je leerlingen de wereldtaal Engels bijbrengen, zodat zij meer succes uit hun toekomstige carrière kunnen halen? Wil je ze inspireren, laten genieten van de Engelse taal, humor en cultuur? Wil je hen begeleiden in de weg naar volwassenheid? En wil je hen een van de meest gebruikte en mooie talen aanleren? Dan is het vak leraar Engels absoluut iets voor jou! Met deze HBO Bachelor Lerarenopleiding Engels word je uitstekend voorbereid op het werken als leraar. In deze opleiding ontwikkel je je op pedagogisch, (vak)didactisch en vakinhoudelijk gebied. Vanwege het lerarentekort is er veel vraag naar bevoegde docenten Engels waardoor je baanperspectief uitstekend is. Door de praktijkgerichtheid en modulaire opbouw van deze opleiding zorgt Hogeschool NCOI ervoor dat de opleiding uitstekend te combineren is met werk en privé.
Waarom leraar Engels?
Als docent Engels speel je een belangrijke rol in de ontwikkeling van je leerlingen. Je brengt ze kennis en vaardigheden bij waarmee ze zich in de wereld kunnen redden. Met pedagogische, vakinhoudelijke en vakdidactische kennis enthousiasmeer jij de leerlingen voor de Engelse literatuur, cultuur en taal.
Doelgroep
Wil je je onderwijsbevoegdheid behalen, zodat je voor de klas kunt staan? Dan is deze opleiding erg interessant voor je. Je behaalt met deze HBO Bachelor Lerarenopleiding Engels je officiële tweedegraads onderwijsbevoegdheid voor leraar Engels. Met een tweedegraadsbevoegdheid mag je lesgeven op het VMBO, aan de onderbouw van HAVO en VWO en op het MBO.
Opbouw van de opleiding
De HBO Bachelor Opleiding tot leraar voortgezet onderwijs van de tweede graad in Engels is speciaal ontwikkeld voor werkenden. De opleiding bestaat uit 3 fases en een afstudeerfase. Per fase volg je meerdere modules. Tijdens je gehele studie heb je een persoonlijke studiebegeleider als vaste contactpersoon voor alles waar je tijdens je opleiding tegenaan loopt.
Tijdens deze Bacheloropleiding word je begeleid door topdocenten met ruime ervaring in de onderwijspraktijk. Zij koppelen vakinhoud aan vakdidactiek. Aan de hand van praktijkvoorbeelden en oefeningen ontwikkel je je tot leraar. Hierbij vormen 3 thema’s de kern:
- Vakinhoud
- Vakdidactiek
- Pedagogiek
Jouw leerroute
Bij ons kun je flexibel studeren. Dat betekent dat jij de opleidingsvariant kunt volgen die bij jou past. Met elke variant behaal jij jouw erkende HBO Bachelorgetuigschrift, maar op basis van jouw vooropleidingsniveau of werkervaring kun je je opleiding anders doorlopen.
In 3 fases en een afstudeerfase doorloop jij jouw HBO Bachelor. Je kunt instromen met een diploma HAVO of MBO-niveau 4. Heb je deze diploma’s niet? Dan kun je ook instromen met een 21+ toets.
Op basis van je achtergrond, werk- en leerervaring bepaal jij samen met een studiecoach hoe, wat en waar je leert. Dit kan door middel van valideren (het laten waarderen van eerder opgedane werk- en leerervaringen) of door het volgen van onderwijs. Heb je belangstelling voor HBO OP MAAT? Meld je dan aan voor de reguliere opleiding. Door in je toelatingsdossier de extra vragen over HBO OP MAAT te beantwoorden, kun je zien of het interessant voor je is. Als je hiervoor kiest kun je dit in het toelatingsdossier meteen aangeven. Een studiecoach neemt dan contact met je op. Bekijk HBO OP MAAT voor meer informatie.
Stage-/werkplek
Het hebben van een stageplaats of werkplek binnen het onderwijs vormt een essentieel en verplicht onderdeel van deze lerarenopleiding. Zo leer je onderwijsactiviteiten voorbereiden, uitvoeren en evalueren, een lesplanning opstellen en lessenseries uitvoeren. Als duaal student heb je een baan voor minimaal 20 uur per week die aansluit bij je opleiding. Ben je deeltijdstudent? Dan loop je vanaf de start van je opleiding 1 dag per week stage. Je zoekt zelf een stageschool. Het Stage Instituut van NCOI kan je hierbij helpen. Werk je al in het onderwijs, bijvoorbeeld als onderwijsassistent? Dan kun je de school waar je werkt vaak gebruiken als werkervaringsplek. Een praktijkbegeleider vanuit school begeleidt je tijdens het leertraject.
Meer informatie en kosten
Zie Hogeschool NCOI voor meer praktische informatie en de kosten van de opleiding.
Werk je in het onderwijs? Dan kun je de Lerarenbeurs aanvragen bij DUO, waarbij je de meeste studiekosten vergoed krijgt. Zie Lerarenbeurs voor meer informatie en aanvragen.
Betaal je het programma zelf? Dan kun je gebruikmaken van het levenlanglerenkrediet, een aantrekkelijke studiefinanciering voor volwassenen. Zie levenlanglerenkrediet (LLLK).
Kies je eigen studievorm
Volg de opleiding via een studievorm die bij jou past:
- Klassikaal, op een locatie naar keuze met medestudenten. Onze vele leslocaties zijn verspreid door het hele land. Zijn er voor jouw voorkeurslocatie onvoldoende aanmeldingen? Dan bieden wij jou een alternatieve locatie.
Bekijk de Opleidingsvarianten voor meer informatie.