Bekostigd onderwijs, ook wel regulier onderwijs genoemd, wordt gefinancierd door de overheid. Hieronder verstaan we openbare basisscholen, middelbare scholen, hogescholen en universiteiten. Dit type onderwijs volgt een vast curriculum en wordt vaak gekenmerkt door een gestructureerde leeromgeving, gestandaardiseerde examens en brede erkenning van diploma's.
Particulier onderwijs, ook wel privaatonderwijs genoemd, wordt niet gefinancierd door de overheid. Dit maakt dat alle kosten zoals salarissen, huur en onderhoud door de instelling zelf moeten worden gedekt. Particuliere opleiders bieden voordelen zoals maatwerk, intensieve begeleiding en flexibele leeropties. Een voorbeeld hiervan is NCOI. Wij zijn onafhankelijk en bieden flexibele, praktijkgerichte programma's aan die zijn afgestemd op de behoeften van werkende professionals.
Hoewel het reguliere onderwijs door de overheid wordt gefinancierd, betekent dat niet dat het altijd goedkoper is. Heb je al een associate degree-, bachelor- of masteropleiding gevolgd bij het bekostigde onderwijs? En overweeg je bijvoorbeeld om een tweede bachelor te volgen? Dan betaal je bij de bekostigde hogeschool instellingscollegegeld, dit betreft jaarlijks ongeveer € 10.000, maar verschilt per instituut. Een volledige Bacheloropleiding van NCOI bedraagt in totaal gemiddeld € 22.000. Dit betekent dat je een stuk voordeliger uit bent! Bovendien studeer je in kleinere klassen én ontvang je persoonlijke aandacht.
Ben je op zoek naar mogelijkheden om je opleiding financieren? Informeer dan bij de HR-afdeling van je werkgever. Veel werkgevers willen investeren in de ontwikkeling van hun medewerkers en stellen hiervoor opleidingsbudget beschikbaar. Bekijk ook eens de mogelijkheden om als particuliere student óf werkgever subsidies en regelingen in te zetten.
Kies je voor een deeltijd-bachelor bij een reguliere hogeschool? Ook dan kun je kun je werken én studeren. Maar hierbij ben je wel afhankelijk van vastgestelde startmomenten en lesmethoden. Bij NCOI studeer je een stuk flexibeler: je kunt kiezen uit meerdere startmomenten per jaar en hebt de flexibiliteit om je opleiding te pauzeren wanneer dat beter uitkomt. Dat maakt het haalbaar om je opleiding te volgen naast je werk en privéleven. Daarnaast krijg je les van docenten met praktijkervaring; ze zijn zelf ook werkzaam in het vakgebied en altijd goed op de hoogte van de laatste trends en ontwikkelingen in het vak. Tijdens de lessen is er veel ruimte voor het behandelen van persoonlijke casussen en ook je praktijkopdrachten zijn afgestemd op je eigen werksituatie.
Na het volgen van jouw opleiding wil je natuurlijk wel een erkend diploma behalen. Zowel het reguliere onderwijs als het particuliere onderwijs bieden opleidingen aan die door de Nederlands-Vlaamse Accreditatieorganisatie (NVAO) zijn geaccrediteerd. Ook bij NCOI ontvang je, bij afronding van een volledige MBO-, HBO- of Masteropleiding, een wettelijk erkend diploma of getuigschrift. Beide instellingen bieden kwalitatief hoogwaardig onderwijs. NCOI is dé specialist in het opleiden van werkenden. Je doet ervaring op die direct toepasbaar is in je werk.
Je weet nu wat de verschillen zijn tussen particulier en regulier onderwijs. Maar wat maakt de unieke onderwijsmethode van NCOI aantrekkelijk?
Bij het kiezen tussen regulier en particulier onderwijs is het belangrijk om de voordelen van beide soorten onderwijs te overwegen. Regulier onderwijs biedt lagere kosten door overheidsfinanciering. Particulier onderwijs, zoals bij NCOI, biedt flexibiliteit, intensieve begeleiding en praktijkgerichte programma's. Met kleinere klassen, persoonlijke aandacht en subsidies wordt particulier onderwijs betaalbaarder. Kies voor NCOI en investeer slim in jouw carrière. Bekijk alle opleidingen.