Begin 2015 goed met nieuwe skills!

Dankzij de invoering van de Wet werk en zekerheid (WWZ) staat bij veel bedrijven het onderwerp 'Opleiden' hoog op de agenda. Onlangs voerden NIDAP en opleidingsvergelijkingssite Springest een onderzoek uit naar de opleidingsmogelijkheden van werknemers in het bedrijfsleven. Hieruit bleek dat 31% van hen bezig was met een opleiding en dat maar liefst 41% het afgelopen jaar een opleiding heeft afgerond.
 
Animo
De interesse voor een opleiding is dan ook groot, maar de onderzoekers ontdekten dat het voor 40% van de medewerkers onduidelijk is wat de opleidingsmogelijkheden zijn binnen het bedrijf. Ook geeft 57% aan dat er vanuit de werkgever geen opleidingsbudget beschikbaar is. Het aantal mensen dat een opleiding volgt zal dus na de invoering van de WWZ ongetwijfeld nog gaan stijgen.
 
Opleidingsvoorkeuren
Voor ieder beroep zijn andere skills relevant. Toch blijkt dat veel mensen een vergelijkbare opleidingsbehoefte hebben. Intermediair zette de tien populairste opleidingsrichtingen op een rijtje:

1. Persoonlijke groei (41%)
2. Coachen (30%)
3. Communicatieve vaardigheden (26%)
4. Leiderschapsontwikkeling (23%)
5. Plannen en organiseren (21%)
6. Persoonlijk leiderschap (20%)
7. Overtuigingskracht (20%)
8. Vakmanschap (19%)
9. Leidinggeven (19%)
10. Resultaatgerichtheid (18%)


Aan de slag!
Wilt u in het nieuwe jaar ook werken aan uw carrière en perspectieven? NCOI biedt een breed assortiment opleidingen op MBO-, HBO- en Masterniveau, bijvoorbeeld op de gebieden Persoonlijke effectiviteit, Psychologie en coaching, Management en leidinggeven en Communicatie. Zit de opleiding van uw keuze er niet tussen? Bekijk dan hier ons volledige opleidingsaanbod.

Bron: Intermediair

Deel dit artikel
Vraag de online brochure aan

Wil je nog beter worden in je werk? Doorgroeien naar een hogere functie? Of ben je toe aan een carrièreswitch? Bij NCOI Opleidingen vind je opleidingen op ieder niveau in vrijwel elke branche. Je kunt voor elk vakgebied een online brochure aanvragen. Daarin lees je alles over onze opleidingen, studeren bij NCOI en wat dit jou kan bieden.

De grootste opleider van werkend Nederland
NCOI - wij leiden meer dan 20.000 professionals per jaar op
Ieder jaar leiden we
20.000
professionals op
NCOI - meer dan 1.250 opleidingen en trainingen
Kies uit meer dan
2.150
verschillende opleidingen en trainingen
NCOI - meer dan 2.000 bevlogen docenten
Volg les bij een van onze
2.000+
bevlogen docenten
Opleidingsadvies op maat?
Onze deskundige opleidingsadviseurs zijn telefonisch bereikbaar van maandag t/m donderdag van 08.00 tot 18.00 uur, op vrijdag van 08.00 tot 17.00 uur en via WhatsApp op werkdagen tussen 10.00 en 16.00 uur.