Rillen of zweten op de werkplek?

Een aangenaam klimaat is van groot belang voor een prettige werkomgeving en zorgt dat mensen optimale prestaties kunnen leveren. Toch leidt de temperatuur op de werkvloer bij een groot deel van de Nederlandse werknemers tot ontevredenheid. Daarbij kan ’t vriezen of dooien: maar liefst 14 procent draagt op het werk regelmatig een sjaal tegen de kou, terwijl 17 procent aangeeft dat het op het werk juist te warm is. Uit werkplekonderzoek van Wetten van de Werkvloer (een platform van NationaleVacaturebank) blijkt dat in bijna 50 procent van alle gevallen de temperatuur te hoog of te laag is. Een derde van de 1.000 ondervraagde medewerkers geeft daarbij aan dat de temperatuur op het werk enigszins van invloed is op de werkprestaties, en de helft geeft aan dat de temperatuur daarin zelfs een heel belangrijke rol speelt.
 
Klagende collega’s
Driekwart van de ondervraagde werknemers heeft regelmatig te maken met collega’s die over de temperatuur op de werkvloer klagen. 17 procent geeft zelfs aan het geklaag over de temperatuur als een grote bron van ergernis te zien. Toch komt dat geklaag niet uit de lucht vallen: maar liefst 75 procent van de werknemers kan zelf de temperatuur niet aanpassen, omdat dit niet mag van de werkgever, in overleg moet met collega’s of omdat er een centraal klimaatbeheersingssysteem is. Slechts 14 procent van de ondervraagden geeft aan dat er geen reden tot klagen is, omdat het klimaat altijd goed geregeld is.
 
Als facilitair medewerker zorg jij ervoor dat de omstandigheden op de werkvloer optimaal zijn, zodat je collega’s hun werk goed kunnen doen. Lijkt dit jou een mooie uitdaging? Bekijk dan eens de opleidingen Facilitair Management van NCOI Opleidingen.
 
Bron: HR Praktijk

Deel dit artikel
Wellicht ook interessant

Op Dinsdag, 7 Januari, 2025, 15:50

MBO’ers gezocht: deze MBO-opleidingen zijn nu extra kansrijk

De Nederlandse arbeidsmarkt kampt momenteel met een aanzienlijk tekort aan MBO’ers, met name in de zorg- en technieksector. De MBO Raad sloeg begin december alarm, met een dringende oproep aan de politiek om meer MBO’ers te trekken. Dit tekort is de afgelopen jaren verergerd door vergrijzing en de groeiende vraag naar gespecialiseerde vakmensen. Dit biedt interessante kansen voor jou, als je overweegt een MBO-opleiding te volgen. 
Lees verder
Vraag de online brochure aan

Wil je nog beter worden in je werk? Doorgroeien naar een hogere functie? Of ben je toe aan een carrièreswitch? Bij NCOI Opleidingen vind je opleidingen op ieder niveau in vrijwel elke branche. Je kunt voor elk vakgebied een online brochure aanvragen. Daarin lees je alles over onze opleidingen, studeren bij NCOI en wat dit jou kan bieden.

De grootste opleider van werkend Nederland
NCOI - wij leiden meer dan 20.000 professionals per jaar op
Ieder jaar leiden we
20.000
professionals op
NCOI - meer dan 1.250 opleidingen en trainingen
Kies uit meer dan
1.250
verschillende opleidingen en trainingen
NCOI - meer dan 2.000 bevlogen docenten
Volg les bij een van onze
2.000+
bevlogen docenten
Opleidingsadvies op maat?
Onze deskundige opleidingsadviseurs zijn telefonisch bereikbaar van maandag t/m vrijdag van 08.00 tot 17.00 en via WhatsApp op werkdagen tussen 10.00 en 16.00 uur.