Jaarlijks behalen duizenden werkenden een certificaat of diploma bij NCOI Opleidingen.
Om dit zo optimaal mogelijk te laten verlopen, werkt NCOI zo veel mogelijk met kleine studie- en trainingsgroepen. Waarom is dat en wat levert u dit op?
Bij NCOI Opleidingen volgt u bijeenkomsten waar u echt veel leert en energie van krijgt. Onder leiding van een ervaren docent uit de praktijk gaat u met uw medestudenten actief aan de slag met cases, praktijkopdrachten en oefeningen. Door dat in kleine groepen te doen, is er volop aandacht voor uw eigen werkpraktijk. Daardoor vergroot u op een efficiënte manier uw kennis en vaardigheden en kunt u het geleerde vrijwel meteen in uw eigen praktijk toepassen.
Door in kleine gezelschappen te leren, is er een optimale uitwisseling van kennis, ervaring en vaardigheden. Zowel tussen de docent en de student als tussen de studenten onderling. Dat is ook de ervaring van docent Ed Schouten. “Het interessante aan studeren bij NCOI is dat veel verschillende soorten studenten bij elkaar zitten. De een komt uit de overheid, de ander uit de techniek of het onderwijs. Studenten krijgen zo inzichten in hoe anderen iets doen”, aldus Schouten.
Met elkaar te praten en elkaars werkpraktijk beter leren begrijpen zorgt voor een vertrouwde omgeving waarin studenten zich veilig voelen. Dat is prettig bij bijvoorbeeld trainingen gericht op persoonlijke ontwikkeling, maar ook bij andere opleidingen en trainingen. Bijvoorbeeld als een student een werksituatie wil bespreken waar hij of zij moeite mee heeft. Schouten: “De studenten denken tijdens de lessen met elkaar mee, discussiëren over onderwerpen en geven advies over hoe zij een bepaalde situatie zouden aanpakken. Het is leuk om te zien dat de studenten elkaar ook gaan helpen.”
Maar niet alleen de studenten onderling spelen een belangrijke rol tijdens de klassikale bijeenkomsten. De kwaliteit van de opleidingen en trainingen van NCOI wordt voor een belangrijk deel ook bepaald door de deskundigheid, de rijke ervaring en het enthousiasme van de docent of trainer. Of u nu kiest voor overdag, ’s avonds na uw werk of in het weekend studeren, tijdens de bijeenkomsten wilt u geïnspireerd worden en leren wat voor u relevant is. “Omdat studenten vaak naast het studeren ook een druk leven hebben, is het belangrijk om als docent de energie hoog te houden tijdens de lessen”, aldus Schouten. Ook dan zijn kleinere studiegroepen effectiever. De studenten kunnen hun aandacht er beter bijhouden en er is minder rumoer. Schouten: “Wat mij betreft mag een bijeenkomst best een beetje een show zijn. Ik vind dat een bepaald gedeelte van de les wel een soort Ted-talk mag zijn. Dan is er weer een gedeelte theorie behandeld en dan kun je daarna weer met wat oefeningen aan de slag die aansluiten bij de praktijk van de student”.