ALO-opleiding volgen? Het kan in deeltijd bij Hogeschool NCOI

Nog geen onderwijsbevoegdheid? En wilt u leraar lichamelijke opvoeding worden? Of staat u al voor de klas en wilt u een tweede bevoegdheid als gymleraar halen? Dan is de ALO iets voor u. Wist u dat volwassenen bij Hogeschool NCOI een ALO in deeltijd kunnen volgen? In dit blog leest u meer over deze geaccrediteerde opleiding.

Uw passie voor sport en uw werkervaring inzetten als leraar lichamelijke opvoeding? De ALO-opleiding in deeltijd van Hogeschool NCOI sluit aan bij wat het werkveld vraagt. De officiële accreditatieorganisatie NVAO heeft de ALO van NCOI in januari 2018 volledig geaccrediteerd. Dat betekent dat de kwaliteit positief is beoordeeld. Er werd onder meer gekeken naar het opleidingsprogramma, het docentenkorps, de toelatingscriteria en het eindniveau van studenten.

Leren wat de markt van u vraagt

De basis voor de NCOI-opleiding is de landelijke kennisbasis voor leraar lichamelijke opvoeding. Na de deeltijdopleiding van Hogeschool NCOI heeft u dezelfde houding, kennis en vaardigheden als na een reguliere voltijd ALO-opleiding. U ontwikkelt uw algemene pedagogisch-didactische vaardigheden en u doet vakinhoudelijke en vakdidactische kennis op over bewegingsonderwijs. Dit doet u in modules en in uw eigen tempo. Deze HBO Bacheloropleiding duurt wettelijk 4 jaar. U kunt ook korter of langer over uw opleidingstraject doen.

Verschil met andere ALO’s: stage

De deeltijd ALO-opleiding van NCOI is op één punt anders dan reguliere ALO’s. Bij NCOI voert u een groot deel van de opdrachten uit in uw eigen praktijk of op een stageplaats. Zo kunt u het geleerde direct toepassen. Om de lerarenopleiding te kunnen volgen heeft u daarom een stageadres of geschikte werkplek nodig. Het Stageinstituut van NCOI kan u daarbij helpen.

ALO-opleiding in 4 fases

De ALO van Hogeschool NCOI is verdeeld in vier fases.

  1. De propedeutische (brede en oriënterende) fase: 6 modules, een afsluitende beroepsopdracht op de stageplek en een portfolio met eindtoets.
  2. De verdiepende fase: 7 modules en een beroepsopdracht en portfolio met eindtoets als afsluiting.
  3. De derde fase: 5 modules en ter afsluiting een portfolio.
  4. De vierde fase: een verplichte module, een keuzemodule, afstudeeronderzoek (scriptie), portfolio en een assessment op de stageplek.

Modules bestaan uit klassikale lessen, discussies, inbreng en uitwisseling van werkervaring,
praktijkopdrachten, portfolio-opdrachten en cases. Slaagt u voor de opleiding, dan heeft u een HBO Bachelorniveau en mag u de graad Bachelor of Education (BEd) voeren.

Toelatingseisen tot de ALO van NCOI

Voor de toelating tot de ALO-opleiding van Hogeschool NCOI gelden dezelfde eisen als voor andere ALO-opleidingen. U heeft minimaal een diploma nodig op HAVO- of MBO-niveau 4. Verder vragen we een bewijs van sportmedische keuring en u moet een motorische vaardighedentest doen. Deze test bestaat uit 6 onderdelen: presentatie, bewegen en muziek, atletiek, turnen, zelfverdediging en spel. Daarnaast beoordeelt de toelatingscommissie van NCOI of uw stageplaats aansluit bij de opleiding.

Ook leraar lichamelijke opvoeding worden?

Nieuwsgierig geworden? Lees het hele artikel over de ALO van Hogeschool NCOI, dat verscheen in het magazine Lichamelijke Opvoeding van maart 2018. Voor meer informatie kunt u altijd contact opnemen met onze opleidingsadviseurs via telefoonnummer 035 – 6 400 411.

Deel dit artikel
Wellicht ook interessant

Op Dinsdag, 7 Januari, 2025, 15:50

MBO’ers gezocht: deze MBO-opleidingen zijn nu extra kansrijk

De Nederlandse arbeidsmarkt kampt momenteel met een aanzienlijk tekort aan MBO’ers, met name in de zorg- en technieksector. De MBO Raad sloeg begin december alarm, met een dringende oproep aan de politiek om meer MBO’ers te trekken. Dit tekort is de afgelopen jaren verergerd door vergrijzing en de groeiende vraag naar gespecialiseerde vakmensen. Dit biedt interessante kansen voor jou, als je overweegt een MBO-opleiding te volgen. 
Lees verder
Vraag de online brochure aan

Wil je nog beter worden in je werk? Doorgroeien naar een hogere functie? Of ben je toe aan een carrièreswitch? Bij NCOI Opleidingen vind je opleidingen op ieder niveau in vrijwel elke branche. Je kunt voor elk vakgebied een online brochure aanvragen. Daarin lees je alles over onze opleidingen, studeren bij NCOI en wat dit jou kan bieden.

De grootste opleider van werkend Nederland
NCOI - wij leiden meer dan 20.000 professionals per jaar op
Ieder jaar leiden we
20.000
professionals op
NCOI - meer dan 1.250 opleidingen en trainingen
Kies uit meer dan
1.250
verschillende opleidingen en trainingen
NCOI - meer dan 2.000 bevlogen docenten
Volg les bij een van onze
2.000+
bevlogen docenten
Opleidingsadvies op maat?
Onze deskundige opleidingsadviseurs zijn telefonisch bereikbaar van maandag t/m vrijdag van 08.00 tot 17.00 en via WhatsApp op werkdagen tussen 10.00 en 16.00 uur.