Wat kun je met werktuigbouwkunde?

Zie jij in het dagelijks leven overal ruimte voor verbeteringen? En wil jij het liefst met behulp van techniek deze verbeteringen zelf creƫren? Dan is de opleiding werktuigbouwkunde wellicht iets voor jou! Lees er in deze blog meer over.

Wat is werktuigbouwkunde?

Je zou het misschien niet gelijk verwachten, maar werktuigbouwkunde is een hele maatschappelijk betrokken opleiding. Je bent namelijk constant aan het onderzoeken op welke manier techniek de wereld mooier, makkelijker en duurzamer kan maken.

Binnen de opleiding leer je eerst hoe je werktuigbouwkundige apparaten en systemen kunt ontwerpen en optimaliseren. Vervolgens kies je in de tweede fase een specialisatie zoals klimaattechniek of toekomstbestendig bouwen. In de derde fase richt je je op automatisering en ontwikkel je projectmanagementvaardigheden waarna je in de afstudeerfase de opleiding afrondt met een praktische afstudeeropdracht.

NCOI biedt een aantal werktuigbouwkundige opleidingen aan. Zo kun je de algemene HBO Bachelor Werktuigbouwkunde volgen of direct een specialisatie kiezen. Bij deze specialisatieopleidingen krijg je dezelfde basis als bij de algemene opleiding, maar zijn de vakken en opdrachten vanaf het begin gericht op een bepaald vakgebied. NCOI biedt de volgende specialisaties aan:

 

Je wordt met werktuigbouwkunde opgeleid tot:

Door de brede opbouw van de opleiding, kun je na afloop vele kanten op. Zo kun je als productontwikkelaar aan de slag of als (technisch) manager een team of project aansturen. Andere mogelijkheden zijn:

  • Werktuigbouwkundig ingenieur
  • Product-/systeemingenieur
  • Productie-ingenieur
  • Onderhoudsingenieur
  • (Technisch) projectleider
  • Service-ingenieur
  • (Technisch) accountmanager
 

Baankansen na het afronden van je opleiding werktuigbouwkunde

Stap jij na de HBO Bachelor Werktuigbouwkunde gelijk de arbeidsmarkt op? Dan is de kans groot dat je snel een baan vindt. Uit de cijfers van Studiekeuze123 blijkt namelijk dat 88% van de afgestudeerde werktuigbouwkundigen binnen anderhalf jaar een baan op niveau vindt. Verder vond maar liefst 92% van de studenten een baan binnen het vakgebied van de opleiding. Ook kun je rekenen op een goed startsalaris van gemiddeld €2.847,- bruto op basis van een 40-urige werkweek.

Doorstuderen na de HBO bachelor werktuigbouwkunde

Wil je na de HBO Bachelor Werktuigbouwkunde graag doorstuderen? Ook dat is mogelijk bij NCOI. Zo kun je kiezen voor een technische master zoals de Master of Business Administration (MBA) voor Techniek of een kortdurende masterclass zoals Masterclass Operations Engineering.

Bekijk alle werktuigbouwkundige vervolgopleidingen op onze website.

Volg een opleiding werktuigbouwkunde bij NCOI

Ben je na het lezen van deze blog enthousiast geworden en ga je het liefst gelijk aan de slag als werktuigbouwkundig ingenieur? Schrijf je dan nu in voor de HBO Bachelor Werktuigbouwkunde.

Deel dit artikel
Vraag de online brochure aan

Wil je nog beter worden in je werk? Doorgroeien naar een hogere functie? Of ben je toe aan een carriĆØreswitch? Bij NCOI Opleidingen vind je opleidingen op ieder niveau in vrijwel elke branche. Je kunt voor elk vakgebied een online brochure aanvragen. Daarin lees je alles over onze opleidingen, studeren bij NCOI en wat dit jou kan bieden.

De grootste opleider van werkend Nederland
NCOI - wij leiden meer dan 20.000 professionals per jaar op
Ieder jaar leiden we
20.000
professionals op
NCOI - meer dan 1.250 opleidingen en trainingen
Kies uit meer dan
1.250
verschillende opleidingen en trainingen
NCOI - meer dan 2.000 bevlogen docenten
Volg les bij een van onze
2.000+
bevlogen docenten
Opleidingsadvies op maat?
Onze deskundige opleidingsadviseurs zijn telefonisch bereikbaar van maandag t/m vrijdag van 08.00 tot 17.00 en via WhatsApp op werkdagen tussen 10.00 en 16.00 uur.